Отборът на Дженоа постигна убедителен успех с 3:0 над Верона

...
Отборът на Дженоа постигна убедителен успех с 3:0 над Верона
Коментари Харесай

Дженоа разби Верона и си заслужи оставането в елита

Отборът на Дженоа реализира безапелационен триумф с 3:0 над Верона при семейството си от последния кръг на Серия “А” и по този начин си подсигурява присъединяване в италианския хайлайф и през идващия сезон.

“Грифоните” извършиха задачата си още през първото полувреме, когато означиха и трите попадения. В 13-ата минута Антонио Санабрия даде задатък на домакините, разписвайки се с глава след центриране на Лукас Лерагер, а в 25-ата вкара втория си гол за вечерта след асистенция на ветерана Горан Пандев. В 44-ата Кристиан Ромеро с глава оформи крайното 3:0 след осъществяване на корнер, само че в 61-ата точно той беше изпъден за втори жълт картон. В края на мача пък Софиан Амрабат и Франческо Касата влязоха в препирня, поради което и двамата получиха по червен картон.
FISCHIO FINALE#GenoaHellasVerona 3-0

Il Genoa resta in @SerieA per la quattordicesima stagione consecutiva!

#SerieATim pic.twitter.com/TyXvqXsZTL
— Genoa CFC (@GenoaCFC) August 2, 2020 С успеха Дженоа приключи на 17-ата позиция в класирането, събирайки 39 точки или с четири повече от 18-ия Лече, който изпадна още в първия си сезон назад в Калчото. Верона пък завърши акцията на 11-ото място с 49 пункта в своя актив, само че и с по-лоша голова разлика от Фиорентина и Парма, които имат същия брой точки.
Серия А 38 кръг, неделя 2 август  Дженоа 3:090 минута  Верона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР