Отборът на Дженоа постигна победа с 3:1 над Бреша след

...
Отборът на Дженоа постигна победа с 3:1 над Бреша след
Коментари Харесай

Мота стартира с фамозен обрат начело на Дженоа

Отборът на Дженоа реализира победа с 3:1 над Бреша след впечатляващ поврат в границите на единствено 13 минути през втората част. Головете за домакините означиха Кристиан Куаме, Горан Пандев и Кевин Агудело. За гостите прецизен беше огромният гений Сандро Тонали. Това беше и формалният треньорски дебют на Тиаго Мота в професионалния футбол.

Двубоят стартира с не изключително високо движение и двата тима, като макар териториалното преимущество на домакините първият удар в мача бепе нанесен от гостуващия отбор. В 34-та минута изгряващата звезда Сандро Тонали застана зад директен свободен удар от ъгловото знаменце вляво от вратата. Младежът създаде необикновено осъществяване, завъртайки топката в скобата на вратата Андрей Раду, с цел да наорави резултата 1:0.

Това като че ли разсъни и разяри домакините, които след почивката излязоха като изменен тим. Шансове се откриха поредно пред Горан Пандев и Кристиан Куаме, само че топката по този начин и не желаеше да навести вратата на гостите.

Все отново в 65-та минута разумното се случи. Андреа Пинамонти съумя да открадне топката на навън линията и да откри Кевин Агудело на точката на дузпата, който разстреля Йеси Йоронен за 1:1.

Само 9 минути по-късно обратът беше цялостен. Паоло Джилионе съумя да центрира от десния фланг и да откри в наказателното поле Кристиан Куаме, който с свръхестествен удар със странична ножица препарира Йоронен за повторно в мача.

В 79-та минута беше завършен и крайният резултат в срещата. След хубава контраофанзива Куаме откри Горан Пандев, който се освободи от пазача си и разстреля вратаря на Бреша за трети и финален път в лявата скоба.

По този метод Дженоа се изкачи до 17-то място след първата си победа от 6 мача. Бреша, от своя страна, остава 18-ти с едвам 7 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР