Отборът на Динамо (Москва), в който играе националът Цветан Соколов,

...
Отборът на Динамо (Москва), в който играе националът Цветан Соколов,
Коментари Харесай

Цветан Соколов и Динамо са поставени под карантина

Отборът на Динамо (Москва), в който играе националът Цветан Соколов, е подложен под карантина.

Според авторитетното съветско издание “БО Спорт” , тестванията за ковид на множеството волейболисти на московското Динамо след прибирането на отбора от Швейцария са дали позитивен резултат.

Преди заминаването за подготовка шампионат от Шампионската лига в Амрисвил всички играчи на Динамо са били “чисти”. В Швейцария няколко играчи са се почувствали неразположени и са били изолирани. И двата мача от ШЛ против Амрисвил и Тренто пропусна националът Цветан Соколов.
След завръщането в Москва на отбора бяха направени наложителни PCR-тестове, които демонстрираха съществуване на ковид у множеството волейболисти.

Сега по наставление на държавното управление на Москва всички инфектирани и контактните им лица са сложени в 14-дневна карантина.

Още в петък, преди да са получени резултатите от тестванията, поради съмнения за ковид Динамо се контракти за отсрочване на домашния дуел против Зенит (Санкт Петербург).
Сега ще е належащо да се отсрочат още 2 мача на Динамо от Суперлигата на Русия - с казанския Зенит (11 ноември) и против Факел (14 ноември).

Главният проблем в този момент е провеждането на полуфиналния стадий за Купата на Русия, който трябваше да се играе от 6 до 8 ноември в Москва.

Динамовци трябваше да се борят за първото място в група, което дава право на присъединяване във “Финалната четворка” с Кузбас (Кемерово), АСК (Нижни Новгород) и Динамо (Сосновий Бор).

По-рано стана ясно, че поради карантина полуфиналния стадий за Купата на Русия в Ханти-Мансийск ще пропусни отбора на Енисей (Красноярск), в който играе националът Тодор Скримов.

По данни на “ БО Спорт” Динамо ще разиска със противниците и федерацията опция за отсрочване на шампионата на Купата на Русия.

“Финалната четворка” на Купата на Русия би трябвало да се организира в Санкт Петербург на 25 и 26 декември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР