Отборът на Дижон постигна изненадващ успех с 2:1 над ПСЖ

...
Отборът на Дижон постигна изненадващ успех с 2:1 над ПСЖ
Коментари Харесай

ПСЖ се провали с гръм и трясък срещу опашкаря

Отборът на Дижон реализира неочакван триумф с 2:1 над ПСЖ в дуел от 12-ия кръг на Лига 1. Гостите откриха резултата в 19-ата минута посредством Алфред Гомис, само че в следствие позволи цялостен поврат. В края на първата част Мунир Шуяр изравни резултата, а при започване на втората част Йондер Кадис оформи цялостния поврат и донесе трите точки на своя тим.

Първата по-интересна обстановка в дуела бе на сметката на домакините и пристигна в 16-ата минута, когато Йондер Кадис си освободи пространство пред вратата и засече топката от свободния удар. Точният му изстрел с глава евентуално щеше да приключи във вътрешната страна на лявата греда, само че вратаря Кейлор Навас извади великолепен инстикт и осуети опита му.

Няколко минути по-късно обаче Алфред Гомис изведе ПСЖ напред в резултата. Голмайсторът получи подаване от Килиан Мбапе и осъществя за 0:1.

В 36-ата минута футболистите на Дижон изявиха искания за дузпа, а съдията на срещата Руди Бюке посочва, че ще ревизира обстановката благодарение на ВАР. След прегледа реферът реши, че претенциите са неоснователни и играта продължи.

В добавеното време на първата част резултатът стана 1:1, откакто Мунир Шуяр имаше малшанса да си означи автогол, откакто топката се удари в крайници му след рикошет.

В началото на второто полувреме Йондер Кадис показва страхотна техника в наказателното поле, която докара до фантастично изравнително попадение.

В средата на втората част ПСЖ пропиля три страхотни благоприятни условия да поведе в резултата. Мауро Икарди пропиля шанса да изведе още веднъж тима си напред в резултата, откакто ударът му мина на косъм от дясната греда. Малко по-късно Анхел Ди Мария стреля от воле от границата на наказателното поле, само че топката мина над напречната греда.

Секунди по-късно още веднъж Икарди се озова на добра позиция, откакто доближи центриране от крилото, само че ударът му с глава се удари в напречната греда.

В 70-ата минута гостите удариха втора греда, откакто Леандро Паредес прати отскочила топка от приблизително разстояние в лявата греда.

Три минути по-късно Жулио Тавареш надскочи отбраната на ПСЖ и насочи мощен удар с глава, който обаче мина на косъм от лявата греда.

В 83-ата минута Единсон Кавани пропиля страхотна опция, откакто овладя подаване при включването си в наказателното поле, само че топката мина настрана от лявата греда.

Така ПСЖ се провали, само че остава първи в класирането с цели 8 точки задатък и мач допълнително от втория Нант. Дижон пък се отлепи от безспорното дъно и към този момент е 18-и с 12 точки в своя актив.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР