Отборът на Дея Спорт“ се показа като истински евробоец и

...
Отборът на Дея Спорт“ се показа като истински евробоец и
Коментари Харесай

Евробоецът „Дея Волей“ зарадва 1500 зрители в зала „Младост“

Отборът на „ Дея Спорт “ се появи като същински евробоец и зарадва 1500 фенове, изпълнили зала „ Младост “.

В извънредно трагичен мач бургаските волейболисти обърнаха многократния първенец на Испания „ Лас Палмас “ от 0:1 до 3:1 и с триумф с 15:13 точки в „ Златен гейм “ потвърдиха, че повече заслужават да продължат на 1/16 финалите за „ Чалъндж къп “.

При невероятна атмосфера и зрителска поддръжка момчетата на треньора Венцислав Симеонов демонстрираха дух, себераздаване и, несъмнено, майсторски осъществявания.

Страхотен мач изиграха всички, само че със своята ефикасност се открои Валентин Братоев. Посрещачът приключи с 22 точки, а с безпощадния си начален удар постоянно обезкуражаваше опитният противник. Братоев направи 5 аса. Николай Учиков се регистрира с 18 точки. Централните блокировачи Стефан Чавдаров и Стефано Патриарка осъществиха по 12 точки. Толкова записа и чудесно присъединилият се като запаса юношески национал Самуил Вълчинов.

„ Инфарктен мач и подобаващ триумф на нашия тим при историческото му първо присъединяване в евротурнирите. Благодаря за поддръжката на бургаските почитатели. Надявам се и в бъдеще да пълнят залата “, съобщи доктор Александър Маджуров. Собственикът и президент на „ Дея Волей “ изгледа мача в компанията на кмета Димитър Николов, общински съветници и бизнес сътрудници.

„ Браво момчета. Вие сте герои. Напълнихте сърцата на тези въодушевени фенове. Гордеем се с вас “, сподели кметът Николов.

В идната фаза на 1/16 финалите противник на бургазлии ще бъде швейцарският „ Лозана “. Първият дуел е на 8 ноември в Бургас. Реваншът е на 16 ноември.

Междувременно следващото предизвикателство за „ Дея Спорт “ е мачът от втория кръг в Супер волей. Бургаският тим гостува на „ Монтана “. Срещата е на 23 октомври, неделя, от 18:00 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР