Отборът на Дея спорт Бургас стигна до своя 18-и успех

...
Отборът на Дея спорт Бургас стигна до своя 18-и успех
Коментари Харесай

Дея спорт продължи победната си серия в НВЛ и в Пазарджик, Добруджа 07 надви драматично Марек

Отборът на Дея спорт Бургас стигна до своя 18-и триумф през акцията в Националната волейболна лига (НВЛ), откакто в среща от 19-ия кръг съкруши с 3:0 (25:17, 25:22, 25:18) гейма като посетител отбора на Хебър Пазарджик.

В зала " Васил Левски " момчетата на Франческо Кадеду преобладаваха изцяло против младия състав на " тигрите ", като само срещнаха някаква опозиция във втората част, в чийто край обаче бургазлии направиха задоволително, с цел да я завоюват.

Най-резултатни за Дея в мача станаха Николай Учиков и Тодор Димитров, които се отличиха с по 9 точки, а от другата страна Калоян Вълчинов приключи с 13 за домакините.

Бургазлии не престават да водят в класирането с актив от 52 точки и баланс 18-1, до момента в който Хебър Пазарджик, който е в серия от 13 следващи загуби, заема предпоследната 11-а позиция със 17 пункта и индикатори 5-14.



Междувременно в друга среща от кръга тимът на Добрджа 07 стигна до трагичен триумф с 3:2 (25:17, 25:18, 11:25, 22:25, 18:16) гейма при визитата си на Марек Юнион-Ивкони в Дупница.

Гостите от Добрич започнаха срещата по-добре и завоюваха изрично първите две елементи, само че по-късно дупничани откриха своя път назад в дуела и съумяха да се доберат до тайбрек.

В решителния пети сет домакините пропиляха общо три благоприятни условия да стигнат до успеха и в последна сметка бяха осъдени от своя противник, който постави точка на разногласието след 18-16 точки.

След този триумф Добрджа 07 и Марек Юнион-Ивкони Дупница към този момент са с идентични индикатори от 18 точки и баланс 6-13, само че дупничани имат преимущество в битката за 9-ото място, защото са с по-добро геймово съответствие.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР