Отборът на Денвър Нъгетс спечели титлата в Западната конференция на

...
Отборът на Денвър Нъгетс спечели титлата в Западната конференция на
Коментари Харесай

Денвър Нъгетс ще играе във Финалите на НБА за пръв път в историята

Отборът на Денвър Нъгетс завоюва купата в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация и за пръв път от вливането си в лигата през 1976 година ще играе във Финалите. Там противник на тима ще бъде спечелилият от финала в Източната конференция, в който Маями Хийт води с 3:0 победи на Бостън Селтикс.

В четвъртия мач от финала на Запад Денвър реализира победа със 113:111 като посетител на Лос Анджелис Лейкърс и по този метод затвори серията с 4:0 триумфа.

" Буците " изоставаха с 15 точки на полувремето, само че с доста мощна игра в третата четвърт, която завоюваха с 36:16, съумяха да извърнат хода на мача. Над всички за спечелилите бе центърът Никола Йокич. Сърбинът записа " трипъл-дабъл " от 30 точки, 14 битки и 13 асистенции и това му донесе наградата за " Най-полезен състезател " в серията.

Йокич бе интензивно подкрепят и от останалите титуляри в селекцията на гостите. Джамал Мъри приключи с 25 точки, Аарън Гордън осъществя 22, Майкъл Портър-младши означи 15, а с 13 остана Кентейвиъс Колдуел-Поуп.

За Лейкърс ЛеБрон Джеймс вкара 40 точки. 38-годишното крило на " езерняците " бе на терена през всички 48 минути без четири секунди, като овладя и 10 битки и направи 9 асистенции. Той имаше опция и да прати мача в продължение, само че в последната офанзива в мача бе спрян под коша на противника от Гордън и Мъри.

Антъни Дейвис вкара още 21 точки за Лейкърс, а Остин Рийвс завърши дуела със 17.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР