Отборът на Денвър Нъгетс победи Финикс Сънс със 125:107 в

...
Отборът на Денвър Нъгетс победи Финикс Сънс със 125:107 в
Коментари Харесай

Йокич и Мъри изведоха Денвър до победа в първия мач с Финикс

Отборът на Денвър Нъгетс победи Финикс Сънс със 125:107 в откриващия мач от полуфиналната серия сред двата отбора в Западната конференция. Лидерите в постоянния сезон демонстрираха, че те са действителните любимци в серията, макар че анализаторите дават преимущество на Финикс, стигайки до безапелационен триумф пред лична аудитория.

След равностойна игра и 19 замени на водачеството в първите 15 минути на мача, Никола Йокич и компания последователно поеха надзор над събитията и започнаха да натрупат задатък, който доближи 25 точки в средата на последната четвъртина. Двукратният MVP на Лигата още веднъж бе на висота с 24 точки, 19 битки и 5 асистенции, а над всички на паркета бе Джамал Мъри с 34 точки (6 тройки) и 9 асистенции. Арън Гордън добави 23 точки за Нъгетс, а още трима играчи на домакините вкараха 10 и повече точки.

За Финикс Кевин Дюрант приключи с 29 точки и 14 битки, Девин Букър осъществя 27 точки и 8 асистенции, само че Крис Пол се регистрира единствено с 11 точки и 5 асистенции. Сънс имаха по-висока успеваемост на стрелбата (51,2 против 47,5 процента), само че пробваха 17 стрелби по-малко и вкараха единствено 7 тройки, против 16 за противника. Денвър също по този начин взе 11 битки повече.

" Те са номер 1 в постоянния сезон и има за какво. Имат повторен MVP в тима. Имат необятна пейка. Не съм сюрпризиран. Задачата ни е доста тежка ", разяснява Дюрант след дуела. " Ще се оправим. Просто би трябвало да играем с убеденост, да стреляме с убеденост и дано забележим какво ще стане в идващия мач ", добави той.

Вторият мач в серията ще се играе в Денвър в понеделник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР