Отборът на Дарби Каунти се класира за финала в плейофа

...
Отборът на Дарби Каунти се класира за финала в плейофа
Коментари Харесай

Дарби и Лампард ще се борят за място в елита срещу Вила

Отборът на Дарби Каунти се класира за финала в плейофа за промоцията във Висшата лига на Англия. Тимът, воден от Франки Лампард отстрани Лийдс след триумф с 4:2 в реванша.

Дарби навакса пасив от 0:1 от първата среща, с цел да откри място в решителния конфликт за място в елита на „ Уембли “ на 27 май.

Така за първи път, откогато съществува този формат на плейофите на Чемпиъншип, тимът изгубил първия дуел вкъщи си, прави цялостен поврат и отстранява съперника си.

Срещата стартира неприятно за състава Лампард, който се озова в ролята на догонващ в резултата в 24-ата минута. „ Овните “ обаче съумяха да създадат цялостен поврат и в последна сметка да се поздравят с триумфа.

Лийдс стартира мощно мача и в 24-ата минута поведе в резултата. Стюърт Далас овладя отбила се от левия дирек на вратата на Келе Рос топка и с акуратен удар направи 1:0.

След половин час игра Матеуш Клих нанесе рисков изстрел от зоната пред дъгата на пеналта. Рос се хвърли в десния си горен ъгъл, а топката се отби в сглобката.

В последната минута на постоянното време на първата част Дарби изравни. След неточност в защитата на домакините, Джак Мариът се възползва оптимално и направи 1:1.

Момчетата на Франки Лампард стартираха вихрено втората част и направиха цялостен поврат още в 46-ата минута. Хари Уилсън пусна прекрасен пас към Мейсън Моунт в наказателното поле. Последният остана самичък против вратаря и не сбърка, пращайки топката в мрежата за 2:1.

В идващите минути мачът се развиваше двуостро. В 49-ата минута Моунт стигна до отбита топка и без да губи време стреля рисково. Кико Касия обаче направи чудесно избавяне.

В 54-ата минута Пабло Ернандес се включи добре при една офанзива в наказателното поле, само че ударът му бе пресече от отличен шпагат на бранител. Минута по-късно същият състезател опита шанса си още веднъж, само че Келе Рос реагира незабавно и избави.

Преднината на Дарби набъбна на 3:1 в 58-ата минута след тъкмо изпълнена дузпа от Хари Уилсън.

При този резултат Дарби се класираше, само че в 62-ата минута интригата се върна с цялостна мощ. Стюърт Далас се открои с превъзходен пробив, ознаменуван и с прекрасен гол за 2:3.

В 78-ата минута Лийдс остана с човек по-малко, откакто Гаетано Берарди получи втори жълт картон.

В 84-ата минута Хари Уилсън бе добре изведен отдясно, само че ударът му нацели десния дирек на Касияс.

Само 2 минути по-късно преднината на Дарби набъбна на 4:2. Това се случи в 86-ата минута, когато Джак Мариът съумя да се възползва оптимално от неприятното позициониране на Кико Касия.

Численото тъждество сред играчите на двата състава бе възобновено във втората минута на добавеното време. Тогава Скот Малоун получи втори жълт картон и се прибра прибързано в съблекалнята.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР