Отборът на Далас Маверикс ще се лиши от услугите на

...
Отборът на Далас Маверикс ще се лиши от услугите на
Коментари Харесай

Марк Кюбан със страхотен жест към легенда на Далас

Отборът на Далас Маверикс ще се лиши от услугите на своя деец Джей Джей Бареа, осведоми Тим МакМеън от ESPN. Единственият останал член на шампионския тим на Мавс от 2011-а ще бъде освободен от контракта си, трансформирайки се в свободен сътрудник. На негово място се чака да бъде притеглен гардът Кортни Лий, който ще се включи в подготвителния лагер на тима и ще се бори за място в състава за постоянния сезон.

Filed to ESPN — Sources: Mavs plan to release J.J. Barea on Thursday. Mark Cuban knew this move was likely when Barea signed a 1-year, $2.6M deal last week but wanted to reward him for his impact over 11 years with Mavs. Barea, 36, still hopes to play in NBA this season.
— Tim MacMahon (@espn_macmahon)
Бареа обаче няма да си тръгне с празни ръце от Далас, като за това се е погрижил персонално притежателят на Маверикс Марк Кюбан. Бизнесменът е бил в основата на договарянията сред клуба и 36-годишния плеймейкър през предишния месец, вследствие на които Бареа подписа нов едногодишен контракт с Далас на стойност $2.6 милиона. С новата договорка на гарда, Далас обаче надвиши лимита от обезпечени контракти за идващия сезон - 16 при разрешени 15. Кюбан е знаел за това и е решил да награди своя състезател за приноса му към организацията през годините, след което да го остави да си потърси нов тим.

Бареа посвети 11 сезона и общо 637 мача в кариерата си на Далас, в които остави междинни индикатори от 8.6 точки, 2.0 битки и 3.8 асистенции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР