Отборът на Читадела е на път да сътвори сензацията и

...
Отборът на Читадела е на път да сътвори сензацията и
Коментари Харесай

Читадела стъпи с единия крак в Серия “А”

Отборът на Читадела е на път да сътвори сензацията и да стане третият отбор от Серия “Б”, който ще влезе в елита след Бреша и Лече. Днес играчите на Роберто Вентурато завоюваха първия заключителен плейоф против Верона с 2:0 и направиха огромна крачка към заветната цел и първо присъединяване в Серия “А” в своята история.

Геоят за домакините бе Давиде Диав, който осъществя и двата гола в срещата. Той откри резултата още в 6-ата минута, когато се разписа с глава след центриране отдясно на Рицо.

В 80-ата минута Читадела провежда бърза офанзива, Мончини бе изведен зад отбраната, само че вратарят Силвестри съумя да излезе в точния момент и да избие топката. За негово страдание обаче тя попадна в Диав, който от към 20 метра я прати в опразнената врата за 2:0.

Така Читадела взе удобна преднина в борбата за елита, до момента в който Верона ще има тежката задача да търси поврат на собствен терен на 2 юни.

Ако Читадела въпреки всичко влезе в Серия “А”, това ще е съществено достижение, имайки поради, че отборът приключи на 7-ата позиция в постоянния сезон и трябваше да мине през три плейофни борби, като до момента отстрани Специя и Беневенто и в този момент е напът да откаже и Верона. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР