Отборът на Черноморец Бургас продължава победата си серия в Националната

...
Отборът на Черноморец Бургас продължава победата си серия в Националната
Коментари Харесай

Черноморец остава непобеден в НБЛ с успех в гостуването на Академик Пловдив

Отборът на Черноморец Бургас продължава успеха си серия в Националната баскетболна лига за мъже. Играчите на старши треньора Васил Евтимов надвиха над Академик Пловдив със 79:66 (22:18, 14:19, 21:16, 22:13) като посетител в среща от 9-ия кръг на шампионата и по този метод записаха девети следващ триумф от началото на сезона.

Черноморец продължава да бъде единственият непобеден състав в шампионата и води в класирането с съвършен баланс от 9 победи в 9 мача. Академик пък записа седмо проваляне през акцията. Пловдивските „ студенти “ са с 11 точки в актива си, колкото имат тимовете на Берое и Черно море Тича, като трите отбора заемат последните три места в подреждането.

Мачът в зала „ Сила “ стартира с доста неточности в нахлуване на домакините и Черноморец започва със серия от 9:0. Постепенно обаче баскетболистите на Йордан Янков покачиха успеваемостта си в офанзива и в края на първата част изоставаха единствено 4 точки – 18:22.

Пловдивските „ студенти “ придвижиха импулса в играта си във втората четвърт, в която съумяха да лимитират своя противник под коша и по този начин се отдръпнаха с точка задатък на почивката – 37:36.

След паузата двата отбора продължиха да бъдат равностойни и третата част вървеше панер за панер. Домакините поведоха с 49:43, само че Черноморец бързо навакса изоставането си даже отвори преднина от 57:53 преди последните 10 минути.

Гостите от Бургас стартираха по-силно в последната четвърт и усилиха задатъка си до 14 точки при 71:57 в средата на частта, след което не позволиха изненада, с цел да се поздравят с крайния триумф – 79:66.

Най-резултатен за успеха на Черноморец стана Ладариен Грифин с 20 точки, а 17 добави капитанът на отбора Христо Захариев.

За домакините новото попълнение Ренел Къмингс осъществя 17 точки.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР