Отборът на Черно море записа победа с 2:0 над Ботев

...
Отборът на Черно море записа победа с 2:0 над Ботев
Коментари Харесай

2:0 за моряците над Ботев

Отборът на Черно море записа победа с 2:0 над Ботев в Пловдив във вчерашната среща от 29-ия кръг в Първа лига. И двете попадения бяха дело на Патрик Андраде, който се разписа в 83-ата и 88-ата минута.

Това е първа загуба за "жълто-черните " от началото на плейофите, до момента в който "моряците " печелят първите си три точки, написа topsport.bg.

Изключително равностойно първо полувреме изиграха двата тима. В петата минута, "канарчетата " получиха право да изпълнят директен свободен удар от междинна отдалеченост. Зад топката застана Антон Карачанаков, само че стреля право в стената. Малко по-късно, Петър Витанов напредна към наказателното поле, залъга отбраната, и съумя да промуши топката в кулоар към вратата на Кайзер. Стражът обаче избави с лекост. Веднага последва опит и на Мартин Минчев, само че младокът не съумя да нацели очертанията на вратата и топката профуча около страничния дирек, излизайки в навън.

В 16-ата минута, се получи най-любопитната обстановка за първите 45 минути. Александър Тонев изненада Иван Дюлгеров с решението си да не комбинира с някой от съотборниците си, а непосредствено да стреля от междинна отдалеченост. Вратарят се разпъна оптимално, улови топката и се постара тя да не премине голлинията до момента в който я държеше. Малко по-късно, Мартин Минчев се възползва от отбита топка и незабавно шутира към вратата, само че кълбото мина настрана от задачата.

В 33-ата, изчистена от Даниел Кайзер топка попадна право в краката на Мехди Фенуш, който въобще не се замисли и непосредствено шутира доста мощно към вратата. Стражът компенсира за грешката си с превъзходен инстикт, избивайки топката в корнер. Малко преди края на постоянното време, Феребори Доре засече центриране от корнер и стреля с глава, само че Дюлгеров избави. Така двата тима се отдръпнаха на отмора при нулев резултат.

След подновяването на играта, изчистена топка попадна право в краката на Стефан Станчев, който заложи на силата, макар че стреля от непосредствена непосредственост. Логично, топката прелетя над вратата и излезе в навън. Малко по-късно можеше да се получи много куриозна обстановка, откакто Филип Филипов опита да центрира към наказателното поле, само че вместо това топката тотално смени траекторията си и се наложи Иван Дюлгеров да се намесва. За негово благополучие, кълбото се озова върху вратата тъкмо преди да я допре и не последва никаква заплаха.

В 66-ата минута, Александър Тонев съумя да си освободи нужното пространство, с цел да стреля към вратата, направи го от близка отдалеченост, само че Иван Дюлгеров реагира незабавно и мазета в корнер. След осъществяването на ъгловия удар, топката доближи до Феребори Доре, които обаче не съумя да я насочи по най-хубавия метод и тя мина на сантиметри от задачата.

В 72-ата минута, Васил Панайотов беше изведен на многообещаваща стрелкова позиция, само че откакто остана самичък против Даниел Кайзер стреля много разочароващо и доста настрана от вратата.

В 83-ата минута, най-сетне падна гол. Ндонгала центрира към наказателното поле, Родриго пропусна топката и тя попадна право в краката на Патрик Андраде, който непосредствено я насочи към вратата, а Даниел Кайзер нямаше какво да направи - 1:0 за "моряците ". Пет минути по-късно, още веднъж Андраде повиши на 2:0, с което оформи и крайния резултат.

След тази загуба, Ботев (Пловдив) остава на четвъртото място с актив от 47 точки, до момента в който Черно море има 45 на петата позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР