Отборът на Черно море спечели второто издание на Дербито на

...
Отборът на Черно море спечели второто издание на Дербито на
Коментари Харесай

Черно море взе дербито със Спартак и се доближи на точка от четвъртото място

Отборът на Черно море завоюва второто издание на " Дербито на Варна " през този сезон, побеждавайки с 3:2 вкъщи състава на Спартак Варна в среща от последния 30-и кръг на постоянния сезон в Първа лига.

На стадион " Тича " в морската ни столица пред над 7000 души двата отбора изиграха доста завладяващ дуел, в който феновете видяха общо пет гола, само че въпреки всичко в края насладата бе за " моряците ".

Футболистите на Илиан Илиев започнаха по-добре срещата и в хода на първото полувреме направляваха събитията на терена, само че все пак попадението пристигна чак в 38-ата минута, а прецизен за домакините беше техният капитан Васил Панайотов.

След почивката обстановката на терена не се промени фрапантно и разумно Черно море удвои задатъка си в 52-ата минута, когато удар на Даниел Димов с глава се отби в страничния дирек, само че отскочилата топка още веднъж стигна до опитният футболист и той от близко беше прецизен за 2:0.

В 59-ата минута обаче неточност в защитата на домакините разреши на Иван Йорданов да открадне топката в рискова зона и комбинира с Евандро, който на празна врата понижи пасива на " соколите ".

Четвърт час по-късно " моряците " въпреки всичко възвърнаха преднината си от две попадения посредством Влатко Дробаров, който засече с глава центриране от свободен удар на Александър Василев.

Малко преди края на постоянното време интригата в мача още веднъж бе върната с помощта на резервата Денис Баланюк, който беше прецизен за 2:3, само че до края футболистите на Спартак не съумяха да основат нови рискове и в последна сметка изгубиха.

В класирането с тази победа Черно море събра 54 точки на 5-ото място и се доблжи единствено на една от 4-ия Левски, до момента в който " соколите " остават на последната 16-ата позиция със 17 пункта и ще се бори за своето оцеляване във етапа на плейофите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР