Отборът на Черно море постигна обрат от 0:1 до 3:1

...
Отборът на Черно море постигна обрат от 0:1 до 3:1
Коментари Харесай

Черно море обърна Локомотив Пловдив за място в четвъртфиналите за Купата на България

Отборът на Черно море реализира поврат от 0:1 до 3:1 при семейството си на Черно море в дуел от осминафиналите на шампионата за Купата на България по футбол. Двубоят бе финален в кариерата на нападателя на „ моряците “ Матиас Курьор.

„ Смърфовете “ откриха резултата на стадион „ Тича “ в 37-ата минута, когато Пиер Зебли проби през центъра в половината на „ моряците “ и комбинира отляво с Йосип Томашевич, който центрира от придвижване в наказателното поле на домакините. С топката се разминаха поредно бранителите на Черно море Живко Атанасов и Петър Босанчич, а от това се възползва нападателят на Локомотив Пловдив Бирсент Карагарен, който овладя топка и с мощен удар от границата на вратарското поле прати топката в долния ляв ъгъл на стража Иван Дюлгеров.

Инкасираният гол не стресна футболистите на Илиан Илиев, които възвърнаха равенството в първата минута от добавените две на първото полувреме. Мимито направи мощен самостоятелен рейд в частта на „ черно-белите “ и пусна извеждащо подаване по земя към Матиас Курьор отляво в пеналтерията на гостите. Нападателят на Черно море надбяга Матеус Да Силва и стреля от придвижване диагонално, като кълбото се отби в краката на вратаря Динко Хоркаш и влетя в близкия му низък десен ъгъл за 1:1.

Варненци направиха цялостен поврат в 66-ата минута. Николай Златен пусна дълго, високо подаване към голмайстора Курьор от личната си половина, като топката се озова малко зад границата на наказателното поле на Локомотив Пловдив. Стражът Хоркаш излезе неразчетено напред, а бранителят Райън Бидунга разреши на Курьор да продължи тупкащата топка с глава по посока опразнената врата на „ смърфовете “ и с удар по земя да осъществя второто си попадение в срещата.

Крайният резултат в срещата оформи резервата Ангел Ангелов в третата минута от продължението на мача, който с удар от границата на пеналта прати кълбото в горния десен ъгъл на Динко Хоркаш.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР