Отборът на Черно море“ победи Славия“ с 2:0 в първия

...
Отборът на Черно море“ победи Славия“ с 2:0 в първия
Коментари Харесай

Черно море“ вкара два гола на Славия“

Отборът на „ Черно море “ победи „ Славия “ с 2:0 в първия мач от 31-вия кръг на Първа лига по футбол и по този начин се изравни с „ белите “ на върха в класирането на група А от втората осмица на шампионата. Головете вкараха Марек Кузма (38 мин) и Георги Божилов (51).

Преди началото на срещата капитанът на „ Черно море “ Георги Илиев получи плакет от управлението на клуба и поздравления от отбора на „ Славия “ за достижението си от 400 мача в елита, като Илиев има маркирани и 70 гола.

Гостите започнаха по-активно срещата, само че домакините последователно изравниха играта. Първото съществено състояние бе за „ Славия “ в 25-та минута, когато Славчо Шоколаров стреля от 25 метра, само че топката мина на сантиметри над вратата на „ Черно море “. В 30-та минута домакините можеха да отбележат, само че след удара на Атанас Зехиров от над 30 метра топката мина настрана от вратата на гостите. В 38-та минута „ Черно море “ откри резултата. Георги Божилов центрира от корнер, а връхлитащият Марек Кузма с глава вкара за 1:0. В 44-та минута домакините можеха да вкарат нов гол от аналогична обстановка, само че след удара с глава на Даниел Димов топката мина над вратата на „ Славия “.

В 51-та минута на срещата „ Черно море “ усили преднината си след страховит удар от 25 метра и неспасяем гол на Георги Божилов. В 60-та минута тимът на „ Славия “ направи насилствена промяна на титулярния си вратар в мача Емануеле Джерия, който получи травма и бе изнесен на носилка. В 78-та минута Георги Йомов стреля рисково, само че вратарят на домакините Иван Дюлгеров съумя да улови топката. В 86-та минута „ Славия “ можеше да понижи пасива си, само че след рисков удар на Славчо Шоколаров от директен свободен удар топката се отби в напречната греда на вратата на „ Черно море “. В добавеното време вратарят Иван Дюлгеров предотврати сигурен гол за гостите, откакто съумя да избие топката след рисков удар на Георги Йомов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР