Отборът на Черно море победи с 1:0 ЦСКА в мач

...
Отборът на Черно море победи с 1:0 ЦСКА в мач
Коментари Харесай

Черно море победи ЦСКА с 1:0 и си осигури второто място в крайното класиране на Първа лига

Отборът на Черно море победи с 1:0 ЦСКА в мач от 34-ия кръг в Първа лига и си подсигурява сребърните медали в шампионата. Това ще даде право на присъединяване на " моряците " и в европейските клубни шампионати през лятото, до момента в който " алените " ще би трябвало да преминат през баражния кръг, с цел да доближат до квалификациите в Лигата на конференциите.

Двубоят на Националния стадион " Васил Левски " бе извънредно нервозен, с доста физически конфликти. Това докара и до червен картон за вратаря на домакините Густаво Бусато в 56-та минута, а незабавно след подновяването на играта Пабло Гарсия донесе триумфа на варненци след несъсредоточена игра в отбрана на защитата на " армейците ".



Първата възжможност за гол в мача бе за Джонатан Линдсет, който в седмата минута стреля с глава право в ръцете на стража на Черно море Иван Дюлгеров от към седем метра.

Десетина минути по-късно чудесна бърза офанзива разреши на Андреяс Калкан да излезе на стрелкова позиция фронтално против вратата на домакините, само че халфът на " моряците " стреля високо в навън.

Малко преди почивката пристигна една от най-дискусионните обстановки в срещата. Главният арбитър Георги Кабаков маркира нарушаване в наказателното поле на Черно море от страна на Тобиас Хайнц. Норвежкият плеймейкър бутна Живко Атанасов, само че в това време бе и препънат от него. След продължителна консултация с ВАР обаче Кабаков реши да остави решението си на терена и да не отсъжда дузпа.

Второто полувреме стартира с доста груба неточност на левия бранител на " армейците " Сени Санянг. Националът на Гамбия не се оправи с връщането с глава на една топка и Уеслен Жуниор я открадна. Останал очи в очи с Бусато той бе премазан от скочилия в главата му вратар тъкмо пред наказателното поле. Това донесе пряк червен картон на Бусато, а Жуниор напусна стадион " Васил Левски " с кола за спешна помощ.



На мястото на Бусато в игра влезе Димитър Евтимов, който обаче още в първата обстановка, в която трябваше да се намеси, не съумя да го направи. Това разреши на Пабло Гарсия да направи добавка от няколко метра и необезпокоявано да вкара за 1:0 в интерес на Черно море.

Няколко минути по-късно пристигна втори спорен миг. Кабаков отсъди дузпа в интерес на ЦСКА за нарушаване на Живко Атанасов против Тибо Вийон. Решението обаче беше анулирано поради засада на французина.

До края на мача чистите положия на практика липсваха, а Черно море употребява оптимално числения си превес на терена, с цел да резервира преднината си.

За отбора на Илиан Илиев обезпеченото второ място кръг преди края на сезона е най-хубавото класиране в историята през новия век. Тимът има 72 точки - с 10 по-малко от водача Лудогорец и с пет повече от третия ЦСКА.

В плейофа за Лигата на конференциите " алените " ще бъдат домакини на един всред ЦСКА 1948 и Арда Кърджали.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР