Отборът на Черно море надигра за втори път в рамките

...
Отборът на Черно море надигра за втори път в рамките
Коментари Харесай

Черно море отново удари Дея спорт на свой терен и стигна до решителен трети мач в първия кръг на плейофите в НВЛ

Отборът на Черно море надигра за повторно в границите на малко повече от две седмици водача след постоянния сезон в Националната волейболна лига (НВЛ) Дея спорт като хазаин и по този метод изпрати четвъртфиналната серия сред двата отбора от плейофите в съдбоносен трети мач.

В зала " Христо Борисов " във Варна домакините завоюваха с 3:2 (16:25, 25:14, 16:25, 25:23, 15:12) гейма и по този начин принудиха носителя на Купата на България да играе още един дуел в преследването на място в полуфиналите на българското състезание.

Решителната борба сред Дея спорт и " моряците " ще бъде този четвъртък (28 март) от 19:00 часа в зала " Младост " в Бургас.

Иначе срещата довечера стартира с преимущество за бургазлии, които в първата част се откъснаха рано в резултата, с цел да я затворят безапелационно с 25:16, само че домакините дадоха отговор с още по-убедителен триумф във втория сет, когато взеха всяка една от последните 10 точки за крайното 25:14 в тяхна изгода.



В третия гейм обаче волейболистите на Франческо Кадеду си върнаха самодейността, взимайки ранен задатък от 11:4, който им разреши без особени проблеми да възстановят преднината си в мача след 25:16.

Четвъртата част още веднъж се развиваше по усета на гостите, които водеха с 11:7 и 16:13, само че позволиха варненци да се доберат до равенството при 18:18. Това вдъхна убеденост на момчетата на Пламен Христов, които стигнаха до три следващи сетбола при 24:21 и осъществиха последния от тях, с цел да вкарат срещата в тайбрек.

До средата на решителния гейм двата тима бяха равностойни, само че по-късно домакините дръпнаха с 2-3 точки и съумяха да запазят тази разлика, с цел да сложат точка на разногласието след 15:12.

Над всички за Черно море бяха Симеон Димитров и Мирослав Градинаров (5 аса), които завършиха с по 18 точки, а Борис Начев прибави 11.

За бургазлии Лукас Мадалоз приключи с 27 пункта (2 аса, 2 блокади), които обаче не стигнаха на неговия отбор за крайния триумф и класиране още довечера за полуфиналите в НВЛ.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР