Отборът на Челси записа важен успех в борбата си за

...
Отборът на Челси записа важен успех в борбата си за
Коментари Харесай

Челси надви Тотнъм и взе първи успех от близо месец

Отборът на Челси записа значим триумф в битката си за челните позиции в британския футболен хайлайф, откакто сините от Лондон надвиха с 2:0 над Тотнъм Хотспър в лондонското дерби от 23-ия кръг във Висшата лига. И двете попадения на Стамфорд Бридж паднаха през второто полувреме, а изключително очарователно бе това на Хаким Зиеш, откакто мароканецът откри резултата с елегантен удар в 48-ата минута. Това донесе подтик в играта на домакините, които удвоиха своя актив единствено шест по-късно след гол на Тиаго Силва за крайния резултат.

С успеха Челси се приближи единствено на точка от втория Ливърпул (48) и има 47 точки, само че пък мърсисайдци са с два мача пасив по отношение на столичани. Тотнъм Хотспър пък остана седми с 36 точки, само че тимът на Антонио Конте има да наваксва доста мачове, с цел да се изравни с останалите тимове и шпорите имат действителен късмет да се открият в Топ 4 след изиграването им, само че единствено в случай че стигнат до позитивни резултати в тях.

След края на мача, спортният анализатор на Скай спортс Джейми Реднап разяснява, че треньорът на Тотнъм Антонио Конте може да напусне клуба в скоро време:

“Той се нуждае от играчи. Пристигна в отбора след Нуно (Еспирито Санто) и най-вероятно е имало разговор сред него и Даниел Леви за това какво е нужно на отбора. Сега към този момент той е няколко месеца в тима и свърши чудесна работа от позицията, в която е. Има голяма бездна сред Манчестър Сити, Челси, Ливърпул и останалите, само че те се доближават до топ 4, което различен управител не може да направи, само че се нуждае от поддръжка. Той има потребност от двама, трима или четирима нови играчи до края на трансферния пазар.

“Даниел Леви е човек, с който мъчно се договаря, само че в случай че не го поддържа, знаете какво се случи в Интер. Смятам, че той ще напусне, тъй като не може да му обещаеш нещо и по-късно да не го изпълниш”, съобщи Реднап.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР