Отборът на Челси записа ценна победа в дербито с Манчестър

...
Отборът на Челси записа ценна победа в дербито с Манчестър
Коментари Харесай

Мората донесе успех за Челси в дербито с Юнайтед


Отборът на Челси записа скъпа победа в дербито с Манчестър Юнайтед от 11-ия кръг на Висшата лига. На своя Стамфорд Бридж първенците се постановиха над своя противник с минималното 1:0. В воин за лондончани се трансформира нападателят Алваро Мората, който осъществя единственото попадение в мача. Испанският национал, който през лятото бе спряган точно за трансфер на „ Олд Трафорд “, донесе успеха на своя отбор с гол в 55-ата минута.

След равностойно първо полувреме, през което и двата отбора не сътвориха доста обстановки пред противниковата врата, след почивката домакините несъмнено бяха по-активният отбор на терена. В началните минути на втората играчите на Антонио Конте започнаха доста по-агресивно и това даде резултат в 55-ата минута. При една от постепенните офанзиви на лондончани Сесар Аспиликуета напредна в половината на Юнайтед и центрира остро в наказателното поле. Там Мората се възползва от неприятната класификация на бранителите в „ алено “ и с глава изпрати топката неспасяемо във вратата на Давид Де Хеа.

След попадението на Челси, мениджърът на гостите Жозе Моуриньо опита да промени развоя на срещата, пускайки в игра Антони Марсиал и Маруан Фелайни. Въпреки натиска в заключителните минути „ алените дяволи “ не съумяха да стигнат до изравнителен гол и по този начин инкасираха втората си загуба в шампионата от началото на сезона.

От своя страна пък първенците записаха трета поредна победа във Висшата лига, с което се изкачиха на четвъртата позиция в класирането с 22 точки. Юнайтед остава на второто място с 23, колкото има и третият Тотнъм. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР