Отборът на Челси спечели лондонското дерби срещу Кристъл Палас в

...
Отборът на Челси спечели лондонското дерби срещу Кристъл Палас в
Коментари Харесай

Челси се измъчи, но постигна една от малкото си победи през сезона


Отборът на Челси завоюва лондонското дерби против Кристъл Палас в мач от 19-ия кръг на Висшата лига. Селекцията на Маурисио Почетино надделя съперника си с 2:1, с помощта на което се утвърди в средата на таблицата с 25 точки. Ранен задатък за домакините даде Михайло Мудрик, само че секунди преди почивката Олисе изравни.

След паузата Челси търсеше успеха, само че гол на Джаксън беше анулиран. В 89-ата минута обаче шансът се усмихна на " сините ", като Мадуеке си завоюва дузпа, която самичък осъществя за триумфа в градското дерби.
 Снимка 647445
Източник:

Кристъл Палас остава на 15-то място с 18 точки и продължава дългата си серия от мачове без победа.

Челси съумя да насочи първото огромно предизвикателство на " Стамфорд Бридж ", откакто резултатът беше открит от Михайло Мудрик в 13-ата минута. Мало Густо проби през нормалната си зона отдясно, само че по стичане на събитията той се реалокира вляво след остроумен пас на Нкунку. Последва пас на французина в наказателното поле, където Мудрик се разписа от близко за 1:0.

Украинската звезда можеше да успокои трибуните и с бърз втори гол, откакто бе изведен зад тила на защитата той стреля право в тялото на Дийн Хендерсън.

В течение на първото полувреме селекцията на Пеп Гуардиола изиска и дузпа в своя изгода поради рухване на Нкунку в полето на " орлите ". Реферът Сализбъри и сътрудниците му от ВАР обаче не сметнаха за редно да показват бялата точка.
 Снимка 647444
Източник:

Постепенно Кристъл Палас се настани по-трайно в половината на " сините " и изравнителното попадение падна секунди преди края на първата част. Отбраната на домакините по този начин и не постави завършек на продължителна офанзива на Палас, която приключи с подаване към далечната греда за Майкъл Олисе, който от няколко метра не изпусна опцията да преодолее Петрович.

Втората част стартира с нова добра опция за гостите, като Езе стреля доста мощно от фаул, а кълбото прелетя рисково близо от лявата греда на Петрович.

В 77-ата минута, 60 секунди, откакто направи голям пропуск, Николас Джаксън се реваншира на почитателите със скъпоценно попадение за 2:1. Центрирането пристигна непосредствено от въздуха, а стрелецът с №15 матира Хендерсън. Радостта му обаче се оказа много къса, откакто ВАР записва засада и по този начин голът беше анулиран.

А подобен можеше да падне в мрежата на " сините " в 80-ата, откакто Петрович разочарова Олисе с помощта на отличния си инстикт при една бърза контра на " орлите ".
 Снимка 647443
Източник:

Челси дочака своя благополучен момент в 89-ата минута. След центриране от корнер, опорният крайник на Мадуеке бе подсечен от опитващия се да му вземе топката Иберекечи Езе. Едва след към минута-две, основният арбитър получи сигнал от ВАР самичък да прегледа обстановката, която в началото подмина. Видял грешката си, Сализбъри уточни дузпата, а с виновната задача се нагърби пострадалият Мадуеке. Бившият футболист на ПСВ (Айндховен) резервира наличие на духа и осъществя за успеха с 2:1.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР