Отборът на Челси ще играе на финал в турнира за

...
Отборът на Челси ще играе на финал в турнира за
Коментари Харесай

Челси на финал за ФА Къп за втори пореден сезон

Отборът на Челси ще играе на край в шампионата за купата на Футболната асоциация! Възпитаниците на Антонио Конте не срещнаха особени компликации в полуфиналния конфликт с отбора на Саутхемптън, побеждавайки с 2:0 на „ Уембли “.

Головете за лондончани вкараха Оливие Жиру и Алваро Мората през второто полувреме. Така Челси ще се изправи против Манчестър Юнайтед в спор за трофея на 19 май в Лондон.

Първият добър късмет в мача бе на сметката на Челси. Еден Азар получи пред наказателното поле на Саутхемптън, обърна се и стреля мощно с левия крайник, само че топката профуча над вратата. Още в идната офанзива Чарли Остин също подсети за себе си, отправяйки рисков удар.

Темпото в първите няколко минути бе извънредно бързо, като офанзивите към двете порти се редяха една след друга. В 6-ата минута символичните домакини проведоха съвършена контраофанзива, която бе приключена от Уилиан. Бразилецът получи от Еден Азар отдясно, обработи топката и стреля с левия крайник, само че коженото кълбо срещна напречната греда.

11 - Chelsea have progressed to the final from 11 of their last 14 FA Cup semi-final matches, losing out only in 1996, 2006 and 2013. Pedigree. pic.twitter.com/HU0FEvIYRg
— OptaJoe (@OptaJoe) April 22, 2018
Постепенно двата отбора сякаш понижиха оборотите и играта стартира да се води най-вече в центъра на терена. В 26-ата минута Челси провежда поредна добра офанзива, в чиято основа бе Еден Азар. Белгиецът проби отляво и съвсем от аутлинията съумя да центрира остро към Жиру, който обаче бе притиснат и не съумя да отиграе.

Постепенно двата отбора сякаш понижиха оборотите и играта стартира да се води най-вече в центъра на терена. В 26-ата минута Челси провежда поредна добра офанзива, в чиято основа бе Еден Азар. Белгиецът проби отляво и съвсем от аутлинията съумя да центрира остро към Жиру, който обаче бе притиснат и не съумя да отиграе.

Последваха няколко следващи корнера в интерес на лондончани, при които обаче Саутхемптън оцеля.

В 39-ата минута Оливие Жиру се озова на отлична позиция в наказателното поле, прбори се за топката с защитник на Саутхемптън и стреля акробатично, само че в навън. Така, макар положителните благоприятни условия за попадения, такива през първата част не паднаха.

Второто полувреме стартира стремително за отбора на Антонио Конте. Още в първата си офанзива през втората част Челси съумя да поведе, а в воин за „ сините “ се трансформира Оливие Жиру.

Еден Азар съумя да овладее топката на границата на наказателното поле след дълъг пас, обработи топката и подаде наляво към Оливие Жиру. Французинът като на смешка мина през цели четирима бранители на „ светците “, с цел да се озове един на един с вратаря Макарти и да го матира за 1:0.



Футболистите на Марк Хюз пробваха да отговорят съвсем неотложно, само че Шейн Лонг пропусна отличен късмет. Чарли Остин работи доста хитро, пропускайки пас към себе си, откакто знаеше, че съотборникът му Лонг е зад него. Действията му изненадаха защитата на Челси, Лонг пое топката, само че докосването му не бе от най-хубавите и не съумя стреля.

Малко след 70-ата минута на дуела пристигнаха и някои от най-интересните обстановки в срещата. Нейтън Редман пропиля най-чистото състояние за „ светците “ в мача. Той стреля мощно от чиста позиция, вратарят Кабайеро се хвърли в противоположната посока, само че в последна сметка с крайник съумя да избие.

При последвалия корнер пристигна и най-спортният миг в срещата. След разиграването от ъгловия удар Кабайеро бе неоснователен и в опита си да улови топката я изпусна. След като се удари в гърба на Чарли Остин, сякаш тя мина голлинията. Мартин Атикинсън обаче отсъди нарушаване в нахлуване против футболиста на Саутхемптън.

Всичко в полуфинала бе решено в 82-ата минута, когато Челси вкара втория си гол в срещата. Само 86 секунди след появяването си в игра, Алваро Мората осъществя с глава след прецизна асистенция на Аспиликуета отдясно.

До края на мача „ сините “ пропуснаха още няколко отлични благоприятни условия, само че в нов гол по този начин и не падна.

В последна сметка Челси се класира за финала в шампионата без особени компликации и ще се изправи против отбора на Манчестър Юнайтед в директния конфликт за трофея на 19 май.

ЧЕЛСИ – САУТХЕМПТЪН 2:0

1:0 Жиру 46'

2:0 Мората 82'

Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Кейхил, Рюдигер, Моузес, Канте, Фабрегас, Емерсон, Уилиан, Жиру, Азар

Мениджър: Антонио Конте

Саутхемптън: Макарти, Седрик, Хут, Йошида, Беднарек, Бъртранд, Ромеу, Хойберг, Лемина, Остин, Лонг

Мениджър: Марк Хюз

Стадион: „ Уембли “, Лондон

Рефер: Мартин Аткинсън
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР