Отборът на Челси се наложи над Лутън Таун с 3:1

...
Отборът на Челси се наложи над Лутън Таун с 3:1
Коментари Харесай

Челси продължава напред за ФА Къп, Лампард пое глътка въздух

Отборът на Челси се наложи над Лутън Таун с 3:1 в мач от четвъртия кръг на ФА Къп. С хеттрик на Тами Ейбрахам "сините " не престават напред в шампионата, където на 1/8-финал ги чака Барнзли. Джордан Кларк върна едно попадение за Лутън и макар че се показаха на ужасно равнище и на моменти бяха даже по-добри от домакините, "шапкарите " нямаха сили за повече.

It's a snowy one at the Bridge! ❄️☃️
— Chelsea FC (@ChelseaFC)
Домакините имаха потребност от десетина минутки за първия си удар към вратата на Симон Слуга. Мейсън Маунт, който излезе с капитанската лента в срещата, шутира към вратата на Лутън, само че стражът мазета топката в корнер.

Секунди по-късно Тами Ейбрахам откри резултата. Главно настоящо лице в "синята " офанзива бе Тимо Вернер, който по прелестен метод подаде към Ейбрахам, а на собствен ред англичанинът изпрати топката в мрежата на Слуга. Останаха подозрения за редовността на гола, защото на терена имаше две топки, само че макар претенциите на гостите съдията подмина обстановката и голът бе зачетен.



В 17-ата минута още веднъж Ейбрахам бе под светлините на прожекторите, откакто засече положително центриране на Рийс Джеймс и с прелестен удар с глава осъществя за 2:0.



След към половин час игра Челси пропиля страховит късмет да усили задатъка си. На пропуща на "сините " Лутън отвърна с изненадващо попадение, пристигнало с първия му прецизен удар в мача. Кепа още веднъж показва слабата си форма и пусна привидно елементарен за избавяне удар. "Синята " отбрана също изигра своята роля, проспивайки офанзивата на съперника. Бранителите на Челси позволиха топката да доближи до Джордан Кларк, който, оставен безусловно самичък, с лекост прати кълбото в мрежата на Кепа.



Челси не се уплаши от инкасираното попадение и продължи да атакува, само че "сините " пропиляха опциите си за трети гол в границите на първата част. Дълбоко в добавеното време Лутън получи правото да извършва свободен удар. Дюсбъри-Хол центрира към близката греда, само че този път Кепа се намеси и улови.
link1 " >  Getty Images
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР