Отборът на Челси постигна ключова победа над Лийдс в мач

...
Отборът на Челси постигна ключова победа над Лийдс в мач
Коментари Харесай

Челси взе глътка въздух след успех над Лийдс

Отборът на Челси реализира основна победа над Лийдс в мач от Висшата лига. „ Сините ” от Лондон завоюваха с 1:0 след гол на бранителя Уесли Фофана, който бе негов първи за тима. Успехът ще смъкна малко от напрежението върху мениджъра Греъм Потър.

Това бе едвам втора победа за Челси в последните 16 мача във всички шампионати.

Двубоят на „ Стамфорд бридж ” стартира доста мощно за домакините, които в първия половин час на срещата имаха куп положения за гол.

Кай Хаверц пропусна останал очи в очи с вратаря на Лийдс, а удар на Жоао Фелис се спря в напречната греда. Бен Чилуел също бе доста покрай попадение, само че изстрелът му от добра позиция мина около вратата.

Постепенно обаче Челси понижи темпото и футболистите на Лийдс на собствен ред взеха самодейността. Джак Харисън опитва шанса си от фал, само че не откри рамката на вратата.

В се отново през втората част футболистите на Челси стигнаха до по този начин скъпоценния гол, който им донесе трите точки. Уесли Фофана се разписа в 53-ата минута, откакто засече с глава центриране от корнер.

След извоюваните три точки Члеси събра актив от 34 и заема десето място във краткотрайното класиране. Лийдс пък остава на точка от зоната на изпадащите във Висшата лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР