Отборът на Челси победи с 2:1 Лил и продължава напред

...
Отборът на Челси победи с 2:1 Лил и продължава напред
Коментари Харесай

Челси премина теста и изстрада класирането си на 1/8-финал

Отборът на Челси победи с 2:1 Лил и продължава напред към елиминационната фаза на Шампионска лига. В 19-ата минута Тами Ейбрахам откри резултата на "Стамфорд Бридж ", а в 35-ата минута Сесар Аспиликуета удвои задатъка на домакините. В 78-ата гостите върнаха едно попадение, само че това бе незадоволително, с цел да вземат нещо от дуела.

"Сините " имаха късмет да излязат напред в резултата още в 10-ата минута, когато Тами Ейбрахам обезпечи топката на Кристиан Пулишич, чийто удар обаче мина настрана от дясната греда.

В 16-ата минута Емерсон пропусна обещаваща опция, откакто опитът му бе отразен от Мик Менян.

Няколко секунди по-късно Н'Голо Канте също опита своя късмет, само че топката влетя настрана от вратата на Лил.

В 19-ата минута натискът на Челси най-сетне даде резултат и "сините " поведоха в резултата. Пулишич напредна с топка в крайници и от границата на наказателното поле подаде към Уилиан, който отклони топката към Тами Ейбрахам. Младокът бе на прелестна позиция пред вратата и несмущаван чукна топката в мрежата на Менян.

В 35-ата минута Сесар Аспиликуета удвои задатъка на "сините ", откакто засече топката от ъглов удар. Испанецът надскочи противниковата отбрана в наказателното поле и със страховит удар с глава порази вратаря, оставяйки го беззащитен.

В края на първата част Лил се засилва, само че опитите на Луис Араужо и Тиаго Мая бяха много неточни и не доведоха до нищо рисково за Кепа.

link1 " >  Getty Images
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР