Отборът на Челси обмисля изненадващ ход за бившия си нападател

...
Отборът на Челси обмисля изненадващ ход за бившия си нападател
Коментари Харесай

Челси готви изненадващо завръщане на Алваро Мората

Отборът на Челси обмисля неочакван ход за някогашния си нападател Алваро Мората в търсенето на нов номер 9. „ Сините “ имаха предпочитание да подпишат с нападателя на Барселона Пиер-Емерик Обамеянг това лято, само че за момента опитите им се провалят.

Сега „ Sport “ твърди, че отборът на Томас Тухел е определил Мората като евентуална опция на някогашния нападател на Арсенал. 29-годишният испанец към този момент прекара два сезона в Челси, само че не съумя да разгърне изцяло капацитета си след прехвърлянето си за 60 милиона паунда, като означи единствено 24 гола за „ сините “.

След това испанският национал беше пратен чартърен в Атлетико Мадрид през 2019-а година, преди да направи прехвърлянето си непрекъснат година по-късно. Оттогава Мората прекара последните два сезона чартърен в италианския Ювентус, отбелязвайки 32 гола в 92 мача за „ бианконерите “.

Стрелецът се завърна на „ Уанда Метрополитано “ това лято с упованията да напусне Атлети, само че все пак 29-годишният футболист стартира като титуляр в двата мача за „ дюшекчиите “ в Ла Лига през новия сезон. Мората вкара гол при успеха с 3:0 в първия кръг против Хетафе.

Нуждата от нов нападател за Челси си пролича при провалянето с 0:3 в гостуването на Лийдс Юнайтед в неделя. Досега през лятото лондончани се разделиха с Ромелу Лукаку и Тимо Вернер и се надяват да намерят нов номер 9 преди затварянето на прозореца.

Chelsea are reportedly considering a move for past transfer flop Alvaro Morata
— MailOnline Sport (@MailSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР