Отборът на Челси надви с 2:0 Нотингам Форест в двубой

...
Отборът на Челси надви с 2:0 Нотингам Форест в двубой
Коментари Харесай

Челси продължава да преследва триумф №9 в ФА Къп

Отборът на Челси надделя с 2:0 Нотингам Форест в дуел от третия кръг на ФА Къп и продължава напред в конкуренцията. "Сините " стартираха съвършено, като още в 6-ата минута Калъм Хъдсън-Одой ги изведе напред. В 33-ата минута пък точно младокът асистира на Рос Баркли, който удвои задатъка на лондончани.

Домакините поведоха в самото начало на срещата, като още в 6-ата минута Хъдсън-Одой откри страховит пас на Педро в наказателното поле и с удар от придвижване изпрати топката във вратата на Джордан Смит.

В 22-ата минута Фикайо Томори извърши неуместно нарушаване, за което съдията на срещата Питър Банкс наду свирката и отсъди дузпа за гостите, само че след обзор с ВАР реферът промени решението си.

В 33-ата минута Рос Баркли изпрати топката в мрежата на Вилфред Кабайеро. Хъдсън-Одой адресира ужасно центриране към Рос Баркли, който отблизо разстояние чукна кълбото и удвои задатъка на "сините ".

В добавеното време на първата част Рийс Джеймс насочи висока топка към Миши Батшуай, който не съумя да овладее добре и ударът му мина на сантиметри от лявата греда.

През втората част Баркли посрещна остро центриране към точката на дузпата и опита удар с глава, само че Смит бе на точното място и се отличи с положително избавяне, отклонявайки топката в гредата.

В 68-ата минута топката се оказа във вратата на Челси, само че Питър Банкс още веднъж се довери на ВАР и анулира попадението.

Малко по-късно Миши Батшуай имаше опция да оформи типичен резултат, откакто преодоля пазача си, само че ударът му мина високо над напречната греда.

В добавеното време Хъдсън-Одой стреля от ръба на пеналтерията, само че Смит предотврати ново попадение във вратата си.

Така Челси продължава напред в конкуренцията за ФА Къп и ще търси своя девети успех в най-стария британски футболен шампионат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР