Отборът на Челси е приоритизирал защитника на Ювентус Матайс де

...
Отборът на Челси е приоритизирал защитника на Ювентус Матайс де
Коментари Харесай

Челси определи своята цел №1 за лятото

Отборът на Челси е приоритизирал бранителя на Ювентус Матайс де Лихт като съществена трансферна цел за лятото. Лондончани сигурно ще бъдат на пазара за нови бранители след края на сезона, защото цели трима основни играчи са с изтичащи контракти и за момента отхвърлят да преподпишат - Антонио Рюдигер, Сесар Аспиликуета и Андреас Кристенсен.

По тази причина мениджърът на „ сините “ Томас Тухел към този момент се оглежда за техни заместници, а 22-годишния нидерландец е преди всичко в листата му, твърди „ La Repubblica “.

Доскоро се смяташе, че предпочитаната трансферна цел на Челси е Жул Кунде от Севиля, само че двата клуба по този начин и не се схванаха и французинът остана на „ Рамон Санчес Писхуан “. Тухел към момента следи Кунде, само че към този момент е по-склонен да пренасочи напъните си към Де Лихт, чийто качества също доста харесва.

Привличането на нидерландеца обаче също няма да е изключително елементарно. Наскоро от Ювентус го оповестиха за непродаваем, само че все пак се счита, че в случай че Челси предложи задоволително висока оферта, това може и да промени мнението на торинци. Англичаните обаче би трябвало да подготвят не по-малко от 65 милиона евро.

Челси също по този начин може да срещне и конкуренция за подписа на Де Лихт. Интерес към него има и от Барселона и Байерн Мюнхен, които също може да насочат предложения през лятото.

До този миг той има 6 гола и 2 асистенции в 98 мача за Ювентус след прехвърлянето си от Аякс.

Chelsea are reportedly willing to do whatever it takes to sign Juventus defender Matthijs De Ligt
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР