Отборът на Брюж направи първата крачка към класиране в групите

...
Отборът на Брюж направи първата крачка към класиране в групите
Коментари Харесай

Брюж взе преднина срещу ЛАСК със спорна дузпа

Отборът на Брюж направи първата крачка към класиране в групите на Шампионската лига. Тази вечер белгийският първенец измъкна победа с 1:0 в гостуването си на ЛАСК (Линц) в първия плейоф сред двата отбора. Успехът на гостите на “Линцер Щадион” пристигна след много противоречива дузпа, осъществена от Ханс Ванакен в 10-ата минута.

Тогава Лоис Опенда се опита да изпревари Гернот Траунер за една топка в наказателното поле, бранителят посегна, само че в точния момент прибра крайници си. Въпреки това белгийският футболист се строполи театрално и съумя да заблуди съдията, който уточни бялата точка и даже след консултация с ВАР не промени решението си. Ванакен извърши сполучливо наказателния удар и даде преднина на своя отбор.

След това ЛАСК опита да се върне в мача, само че мъчно стигаше до чисти голови положения, като за целия мач насочи единствено един прецизен изстрел. Всъщност най-хубавото състояние за австрийците бе основано от футболист на противника, който за малко да си означи автогол, само че нацели гредата. Брюж също имаше някои забавни офанзиви, само че и белгийците не съумяха да отбележат повече попадения.

Така реваншът в Брюж се обрисува да бъде много забавен, само че домакините ще имат преимущество след успеха си през днешния ден, като даже и еднакъв мач ще е в тяхна изгода. ЛАСК пък е длъжен да търси успеха в реванша, в случай че желае да продължи напред.

Шампионска Лига final кръг, вторник 20 август  ЛАСК Линц 0:1краен резулат  Клуб Брюж
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР