Отборът на Бразилия направи малко очаквана грешна стъпка на старта

...
Отборът на Бразилия направи малко очаквана грешна стъпка на старта
Коментари Харесай

И Бразилия сбърка на старта на Мондиала


Отборът на Бразилия направи малко предстояща неверна стъпка на старта на Световното състезание в Русия. В първия си мач от Група E, игран в Ростов, Селесао стигна единствено до тъждество 1:1 против състава на Швейцария. Въпреки завръщането в игра на огромната си звезда Неймар, южноамериканците не се показаха на нужното равнище и в последна сметка пропуснаха да започват с победа. Така след равенството на Аржентина с Исландия и загубата на Германия от Мексико по-рано през днешния ден, почитателите на футбола станаха очевидци на третата огромна изненада от началото на Мондиала.

Иначе възпитаниците на Тите започнаха срещата във вихрено движение и още в началните минути притиснаха съществено своя противник. Логично натискът на петкратните международни първенци даде резултат и в 20-ата минута резултатът бе открит след страховит гол на Филипе Коутиньо. Халфът на Барселона овладя топката пред наказателното поле на швейцарците и с впечатляващ фалцов удар изпрати коженото кълбо в горния ляв ъгъл на Зомер за 1:0. Вместо обаче да продължат да диктуват протичащото се на терена, след гола южноамериканците отстъпиха леко самодейността и разрешиха на “кръстоносците ” да стартират да разиграват топката надалеч по-умело.

Постепенно швейцарците добиха от ден на ден самочувствие и в 50-ата минута стигнаха до равнене, въпреки и след противоречива обстановка. След центриране от корнер Стивен Цубер с глава заби топката в мрежата за 1:1, макар че преди този момент изблъска в тил Миранда, с цел да си подсигурява по-добра позиция. Съдиите решиха, че няма съображение за маркиране на нарушаване на футболиста на Хофенхайм и попадението беше зачетено.

Това стресна бразилците, които се хвърлиха в гневни офанзиви до края на мача. Селесао сътвориха много положения пред противниковата врата, само че нападателите в жълто и синьо по този начин и не съумяха да намерят задачата и в последна сметка срещата приключи без победител – 1:1.

Така изненадващо лидер в групата остава състава на Сърбия, който по-рано през днешния ден победи с 1:0 Коста Рика. В идващия кръг сърбите ще срещнат Швейцария, до момента в който Бразилия ще търси първа победа на финалите против костариканците. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР