Отборът на Брайтън детронира актуалния носител на трофея в ФА

...
Отборът на Брайтън детронира актуалния носител на трофея в ФА
Коментари Харесай

Брайтън шокира Ливърпул в добавеното време, ФА Къп ще има нов шампион

Отборът на Брайтън детронира настоящия притежател на трофея в ФА Къп Ливърпул, откакто победи " мърсисайдци " с 2:1 вкъщи в среща от четвъртия кръг на тазгодишното издание на конкуренцията.

За " чайките " това бе втори триумф над момчетата на Юрген Клоп в границите на януари, откакто преди две седмици те ги победиха с 3:0 още веднъж на " Амекс " в среща от Висшата лига.

Днешният триумф обаче пристигна надалеч по-трудно, защото гостите от Ливърпул първи нанесоха своя удар в 30-та минута, когато Мохамед Салах комбинира с Харви Елиът, а без да се колебае 19-годишният футболист пусна топката около вратаря на Брайтън за 1:0.

Още преди края на първата част обаче домакините стигнаха до изравнителен гол посредством своя капитан Люис Дънк. В 39-та минута отдалечен изстрел на Тарик Лампти рикошира в крайници на Дънк и по този метод топката стана неспасяема за стража Алисон.

Равенството в резултата се задържа до финалните минути на срещата и таман когато конфликтът изглеждаше, че отива към преиграване Каору Митома попари Ливърпул, разписвайки се в добавеното време, с цел да изпрати Брайтън към петия кръг на конкуренцията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР