Отборът на Ботев посреща Дунав Русе в последен мач за

...
Отборът на Ботев посреща Дунав Русе в последен мач за
Коментари Харесай

Ботев и Дунав вече гледат към плейофите

Отборът на Ботев посреща Дунав Русе в финален мач за двата отбора от постоянния сезон на Първа лига.

„ Жълто-черните “ са сигурни участници в първата шестица, защото без значение от резултатите от този кръг, пловдивчани ще останат на пета позиция.

В същото време отборът на Малин Орачев от дълго време е наясно със ориста си и ще продължи битката в долната половина на таблицата.

Двубоят сред Ботев и Дунав е през днешния ден от 17,30 часа и може да го гледате в директно предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. Всичко най-важно по време и след дуела пък може да намерите на Gong.bg.

В предишния кръг Ботев означи 106-ата си годишнина с хубава победа над Верея с 4:2, а Жоао Пауло вкара брилянтен гол след завръщането си от Лудогорец.

В лагера на „ жълто-черните “ би трябвало да бъдат удовлетворени от повиквателната, която получи халфът на отбора Тодор Неделев, който ще бъде разполагаем на националния селекционер Петър Хубчев за другарските мачове с Босна и Херцеговина и Казахстан.

За гостите от Русе в състава за мача с Ботев се завръща санкции защитник Петър Патев. В същото време пък стана ясно, че противникът на „ драконите “ в този мач демонстрира сериозен интерес към един от главните играчи на Дунав – Васил Шопов. Самият Шопов също призна, че не е изключено да напусне клуба в края на сезона.

Възпитаниците на Малин Орачев влизат в дуела с ден по-малко отмора от Ботев, защото в предишния кръг мачът им със Славия бе отсрочен поради наводнен терен и трябваше да се изиграе ден по-късно.

Защитникът на Ботев Пд Пламен Димов към този момент е футболистът с най-вече жълти картони от началото на шампионата – 11 в 21 мача, а има и един червен картон.

В предишния кръг против Верея Тодор Неделев (Ботев Пд) вкара гол от директен свободен удар във втори следващ мач, откакто се разписа от фаул и при 3:0 над Витоша в предходния домашен дуел на канарчетата.

Жоао Пауло направи мечтано завръщане при жълто-черните – в последните им 2 дуела непроменяемо записваше по гол и асистенция в сметката си.

Дунав остава единственият отбор в лигата, в който нито един футболист не е получавал червен картон от началото на сезона.

Дунав и Ботев Пд са тимовете, вкарали най-вече голове от дузпи през сегашния сезон – по 4, като против русенци още няма отсъден нито един углавен удар.

Дунав е единственият тим в лигата, който се намира в серия от 3 следващи загуби, при които даже не означи гол – 0:2 против ЦСКА, 0:1 против Пирин Бл и 0:1 против Славия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР