Отборът на Ботев (Пловдив) загуби с 1:2 от Крумовград във

...
Отборът на Ботев (Пловдив) загуби с 1:2 от Крумовград във
Коментари Харесай

Ботев Пд загуби от Крумовград на старта на пролетния полусезон в Първа лига

Отборът на Ботев (Пловдив) загуби с 1:2 от Крумовград във втория мач от 21-ия кръг на футболната Първа лига.

„ Канарчетата “ гостуваха на личната си база в квартал „ Коматево “ и се озоваха в ролята на догонващи в резултата още в шестата минута, когато някогашният състезател на „ жълто-черните “ Александър Колев откри резултата с красиво осъществяване от над 20 метра. В 24-ата минута обаче новото попълнение на Ботев Георги Николов възвърне равенството, откакто осъществя дузпа, вкарвайки първо попадение в формалния си дебют за „ канарчетата “. През втората част два гола на Ботев бяха анулирани поради засада, а в добавеното време на срещата още веднъж Александър Колев донесе триумфа на своя отбор с тъкмо изпълнен углавен удар, отсъден за игра с ръка на Дилан Мертенс, който получи и пряк червен картон.

По този метод Крумовград прекъсна серията от 7 следващи турнирни срещи без загуба за Ботев и се изкачи на деветата позиция в подреждането с 27 точки, единствено с 2 по-малко от „ жълто-черните “, които остават на осмо място.

Още преди да изтече и минута от началото на срещата домакините първи стигнаха до опция за гол. Вячеслав Велев получи отдясно в наказателното поле на Ботев и пусна паралелно подаване към Момчил Цветанов, само че Джеймс Ето‘о почисти в корнер тъкмо преди някогашният състезател на Ботев да засече в мрежата.

В шестата минута обаче играчите на Станислав Генчев поведоха в резултата. Антонио Перера сбърка в средата на терена, Александър Колев получи и напредна, след което разстреля Матвей Игонен с мощен удар по диагонала, който не остави шансове на естонския пазач на „ канарчетата “.

Веднага след подновяването на играта от центъра Перера можеше да се реваншира за грешката си, само че негов шут бе избит от Янко Георгиев, а при добавката Николай Минков уцели гредата от близка отдалеченост.

Малко по-късно стражът на Крумовград избави и удар с глава на Георги Николов.

В 23-ата минута „ канарчетата “ получиха право да изпълнят дузпа. Николов бе изведен зад отбраната на домакините и изпревари Янко Георгиев, който го фаулира, а основният арбитър Георги Кабаков уточни бялата точка. Потърпевшият нападател застана зад топката и осъществя, с цел да изравни резултата, отбелязвайки дебютното си попадение в формален мач за новия си тим.

В 37-ата минута играчите на Душан Керкез проведоха добра контраофанзива, на върха на която се озова Георги Николов, който бе открит с пас от Самуел Акере, само че завършващият му изстрел не откри задачата.

В самия завършек на първата част удар с глава на Антоан Конте след центриране от фаул мина около гредата и по този начин почивката пристигна при тъждество 1:1.

Четвърт час след подновяването на играта след почивката Янко Георгиев трябваше да се намесва при прострелно подаване на Балоянис от левия фланг.

Шест минути по-късно попадение на Самуел Акере бе вярно анулирано поради засада на офанзивния футболист.

В 76-ата минута топката отново попадна в мрежата в Крумовград. Влезлият като запаса Мартин Секулич засече тъкмо с глава центриране на Акере, само че голът още веднъж не бе приет поради нередовна позиция на нигерийското крило на „ жълто-черните “.

Десет минути по-късно символичните домакини можеха да стигнат до триумфа след безредие в наказателното поле на Ботев при центриране от корнер, само че Ивелин Попов почисти с глава пред голлинията.

В 89-ата минута домакините също получиха дузпа. Жак Пехливанов стреля тъкмо от директен свободен удар, Игонен мазета, само че при добавката изстрел на Александър Колев с глава към опразнената врата срещна ръката на Дилан Мертенс. Заради своето деяние полузащитникът на Ботев бе изпъден от игра с пряк червен картон, а Колев не сбърка от бялата точка, с цел да донесе триумфа на Крумовград – 2:1.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР