Отборът на Ботев Пловдив се наложи с 2:1 над руския

...
Отборът на Ботев Пловдив се наложи с 2:1 над руския
Коментари Харесай

Ботев Пловдив победи руския елитен Урал в предпоследната си контрола в Дубай

Отборът на Ботев Пловдив се наложи с 2:1 над съветския първокласен ФК Урал в контролна среща.

В първите минути играта бе равностойна, като още във втората минута удар на Николай Минков се отклони от тялото на защитник и мина над вратата.

В 9-ата минута рисков пробив отляво по офанзивата на Урал приключи с прецизен удар, който бе отразен от Георги Аргилашки. В рамките на идващите 120 секунди Ботев осъществя два бързи гола.

В 10-ата минута Рой Херман пусна отличен пас към Мартин Секулич. Нападателят остана очи в очи с вратаря и стреля, стражът отрази първия удар, само че топката още веднъж остана в Секулич и хърватинът вкара за 1:0.

След по-малко от две минути още веднъж Секулич бе забъркан в попадение на „ жълто-черните “. Нападателят подаде по съвършен метод към Емануел Уме, който от придвижване разстреля стража за 2:0.

В 16-ата минута мощен удар към вратата на пловдивчани бе париран от Аргилашки. Последваха няколко офанзиви за съветския отбор, само че без прецизен удар.

Такъв пристигна в 34-ата минута, когато състезател на „ белите “ получи пред наказателното поле и опитва да трансферира Аргилашки, само че стражът на ботевистите се намеси решително и избави.

Последва серия от удари към вратата на Урал, като с шутове се регистрираха Минков, Прокопиев, Секулич и Уме.

Руският отбор започва по-активно след почивката и в първите минути играта се водеше в половината на Ботев. В 52-ата минута продължителна офанзива на „ белите “ приключи с центриране отляво и последва удар от придвижване, минал около вратата.

Силните минути на руснаците дадоха нужния резултат в 59-ата минута. Атака отляво приключи с остро центриране и нападател засече от придвижване, разписвайки се за 2:1.

Няколко минути по-късно „ белите “ бяха покрай равенството, само че състезател на Урал стреля неопределено от близка отдалеченост. С течение на второто полувреме дъждът се ускори и затрудни двата отбора.

В 69-ата минута удар към вратата на Ботев бе отразен от Аргилашки. В 76-ата минута удар на Красиан Колев бе избавен от стража на Урал.

В 81-ата минута късо осъществяване на корнер приключи с удар към вратата на Ботев, който бе неакуратен. В минутите до края липсваха чистите положения и „ канарчетата “ се поздравиха с победа.

В петък Ботев ще изиграе последната си контрола по време на лагера в Дубай. Съперник на „ канарчетата “ ще бъде един от най-силните съветски тимове – Спартак Москва.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР