Отборът на Ботев Пловдив победи Витоша Бистрица с 2:1 в

...
Отборът на Ботев Пловдив победи Витоша Бистрица с 2:1 в
Коментари Харесай

Ботев трябваше да трепери, но се върна по пътя на победите

Отборът на Ботев Пловдив победи Витоша Бистрица с 2:1 в първи дуел от съботната стратегия на седмия кръг на efbet Лига. В дуела на подготвителния терен „ Коматево “ и двата гола за домакините бяха маркирани от Марко Перван, надлежно в 22-та и 60-та минута. Почетното попадение за гостите означи преотстъпения от Левски нападател Илия Димитров.

По този метод Ботев се съвзе от отрицателните резултати в последно време и се върна към пътя на успехите. Неволите на Витоша въпреки това не престават, като тимът записа към този момент 7-ма поредна загуба от началото на сезона и остана единственият тим без точка.

Мачът стартира с напън на гостите от Бистрица. Още в 5-та минута Запро Динев получи дълъг пас зад тила на отбраната на Ботев и съумя да надбяга Димитър Пиргов, с цел да пласира удар във вратата на Георги Аргилашки. койти обаче стражът избави добре.

Само 4 минути по-късно пристигна нов огромен късмет за Витоша. След пробив на Атанас Кабов от дясната страна на Ботев той върна топката малко зад точката на дузпата, където Илия Димитров стреля, само че ударът беше блокиран от Кристиян Димитров.

Ботев стартира да играе по-добре, като удари записаха Александър Тонев и Фернандо Виана, само че те бяха избавени от Християн Василев. Тази усъвършенствана игра донесе и логически гол. В 22-та минута, Станислав Шопов центрира отлично от лявото крило, след което на задната греда беше оставен изцяло самичък Марко Перван, който с прекрасен шут в левия ъгъл матира Християн Василев.



Момчетата на Енгибар Енгибаров обаче се активизираха още веднъж и съумяха да шокират феновете на „ Коматево “. В 34-та минута Ваньо Иванов беше оставен да центрира от десния фланг, като неговото подаване откри отскокът на Илия Димитров, който не остави никакви шансове на Георги Аргилашки.



Началото на второто полувреме стартира с извънреден напън пред вратата на Витоша Бистрица. В рамките на 2 минути – 57-та и 58-та, поредно Радослав Терзиев и Марко Перван направиха пропуски пред вратата на Християн Василев, като хърватинът дори уцели левия непряк дирек на вратата на Витоша.

В 60-та минута въпреки всичко домакините взеха своето. Полузащитникът Перван пласира превъзходен удар, откакто топката на границата на наказателното поле на Витоша и пласира ужасно обмислен шут в скобата, като не остави никакви шансове на Василев.



Витоша въпреки всичко имаха своя късмет да реагират съвсем незабавно. В 62-та минута Атанас Кабов напредна през центъра на терена и откри топката добре от към 25 метра, с цел да уцели гредата над главата на Георги Аргилашки.

До края на дуела темпото на терена уверено спадна, макар опитите на възпитаниците на Енгибар Енгибаров да намерят изравнителен гол. Това обаче по този начин и не се случи и резултатът беше завършен на 2:1 за „ ботевистите “.

Ботев Пловдив - Витоша Бистрица 2:1

Марко Перван 1:0 (22)

Илия Димитров 1:1 (34)

Марко Перван 2:1 (60)

Съставите на двата тима:

Ботев Пловдив : Георги Аргилашки, Родни Клустър, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Станислав Шопов, Марко Перван, Александър Тонев, Фернандо Виана;

Витоша Бистрица: Християн Василев, Тодор Гочев, Евгени Зюмбулев, Венцислав Бонев, Георги Амзин, Запро Динев, Лъчезар Котев, Ваньо Иванов, Атанас Кабов, Илия Димитров, Емил Гъргоров;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР