Отборът на Ботев Пловдив отстрани Локомотив (ГО) на 1/16-финалите в

...
Отборът на Ботев Пловдив отстрани Локомотив (ГО) на 1/16-финалите в
Коментари Харесай

Ботев започна защитата на Купата с обрат в Горна Оряховица


Отборът на Ботев Пловдив в профил Локомотив (ГО) на 1/16-финалите в шампионата за Купата на България и продължи в идващия стадий на конкуренцията, в която "жълто-черните" победиха през предишния сезон.

Носителите на трофея направиха цялостен поврат на терена над втородивизионния си противник. Основна роля за него изигра капитанът Лъчезар Балтанов, който влезе в игра на полувремето. Сърцатият халф означи два бързи гола и асистира за третия на Алваро Юлиано, откакто Деян Христов бе извел домакините напред след по-малко от 80 секунди игра.

Началото бе кошмарно за възпитаниците на Николай Киров. Минута след началото на мача Серкан сгреши подаване, от което се възползва Антоний Балъков. Неговият удар завари неопитен Даниел Кайзер, топката рикошира в лявата греда и попадна у Деян Христов, който на празна врата даде неочакван задатък на Локо (ГО).

Старши треньорът на пловдивчани реагира на безидейната игра в офанзива на "канарчетата", като размени Серкан с Лъчезар Балтанов. Капитанът на пловдивчани небрежно попари очакванията на домакините и успокои съотборниците си с две попадения в 57-та и 60-та минути. В първия случай той осъществя с левия крайник и благодарение на рикошет, а във втория с глава след центриране на Минев.

В 71-та минута Алваро Юлиано постави точка на разногласието с ново красиво осъществяване. Бразилецът получи комфортна топка по тревата и с топовен удар отвън наказателното поле, този път с левия крайник, изпрати кълбото в десния ъгъл на вратата за крайното 1:3.

Така Ботев Пловдив се класира за 1/8-финалите и ще научи името на идващия си съперник на жребия идния вторник. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР