Отборът на Босна и Херцеговина поведе на България с 2:0

...
Отборът на Босна и Херцеговина поведе на България с 2:0
Коментари Харесай

Милев загуби от Джумхур, Босна дръпна на България с 2:0 победи за Купа Дейвис

Отборът на Босна и Херцеговина поведе на България с 2:0 победи в конфликта сред двата тима в плеойф за запазването на място в Световна група I на Купа Дейвис. Във втория дуел от програмата за събота Янаки Милев отстъпи пред някогашния №23 в света Дамир Джумхур с 0-2 сета, в обособените елементи 3:6, 2:6. Срещата се организира в Търговска колегия „ Авеню " в Бургас и продължи 75 минути.

Първият сет беше решен от един пробив, дело на Джумхур в шестия гейм. През втората част босненецът стартира с брейк в първия гейм, само че Милев отговори стремително и с рибрейк изравни за 1-1 гейма в подвигна на крайници публиката. До края на срещата обаче опитът на Джумхур се оказа решителен и той взе 5 от идващите 6 изиграни гейма, с което и успеха.

В неделя по стратегия би трябвало да се изиграят три дуела. Началото е от 14:00 часа със среща на двойки, като за България са декларирани Александър Лазаров и Александър Донски, а за гостите от Босна и Херцеговина – Мирза Башич и Томислав Бъркич. По правилник капитаните могат да вършат промени до час преди началото на дуела. Дуелът край морето ще приключи с две срещи на единично. В първата сили ще премерят Димитър Кузманов и Дамир Джумхур, а във втората Янаки Милев и Нерман Фатич.

Входът за фенове е свободен до запълване на потенциала на трибуните.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР