Отборът на Борусия Дортмунд се препъна във вечния си съперник

...
Отборът на Борусия Дортмунд се препъна във вечния си съперник
Коментари Харесай

Шалке 04 спря Борусия Дортмунд по пътя към върха в Бундеслигата

Отборът на Борусия Дортмунд се препъна във безконечния си противник Шалке 04 в 100-ото Рурско дерби на равнище Бундеслига и трябваше да се задоволи единствено с 2:2.

След този резултат Байерн Мюнхен остава едноличен лидер класирането с 52 точки от 23 мача, пред Борусия Дортмунд с 50 на 2-ата позиция. Третата позиция е за Република България Лайпциг с 45, а след тях с мач по-малко и 44 е Унион Берлин. Шалке пък събира 20 пункта и се отлепи от дъното, където слезе Хофенхайм.

Матс Хумелс се върна в състава на гостите, с цел да донесе от опита си в отбраната, само че не стартира добре срещата и разреши на Родриго Саласар да се отскубне. За наслада на вратаря Александър Майер изстрелът на уругвайския нападател профуча над горната му греда.

Гостите от Дортмунд бяха в офанзивата без Марко Ройс, Юлиан Бранд и Карим Адейеми, само че все пак придвижи играта пред вратаря Ралф Ферман. И в 38-ата минута при едно разиграване по ширина на терена пред дъгата, топката стигна до централния бранител Нико Шлотербек, който я пое от Рафаел Герейро, бутна я малко напред и с левия крайник по диагонала прониза вратата на Кралскосините.

Домакините изравниха пет минути след началото на второто полувреме с помощта на неточност на Джуд Белингам. След като загуби топката, той не се върна бързо в отбрана, Михаел Фрай пое и подаде на Мариус Бюлтер на далечната греда, за който това беше шести гол от началото на сезона.

Но гостите продължиха да бъдат по-активни и офанзивите им вещаеха рискове, а 10 минути по-късно левият защитник Рафаел Герейро вкара доста хубав гол за 1:2, откакто получи подаване от Емре Джан, напредна и забоде топката под горната греда. Но домакините не се отхвърлиха и стигнаха до 2:2 в 79-ата минута, когато Кенан Караман с хубав изстрел с глава засече подаване на Бюлтер. До края на срещата Шалке даже можеше да стигне и до цялостен поврат, само че шансът не беше на тяхна страна.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР