Отборът на Борусия (Дортмунд) постигна обрат и победи с 2:1

...
Отборът на Борусия (Дортмунд) постигна обрат и победи с 2:1
Коментари Харесай

Дортмунд обърна Зенит, вундеркиндът на Борусия с нов рекорд

Отборът на Борусия (Дортмунд) реализира поврат и победи с 2:1 при гостуването си на Зенит от последния кръг на група F в Шампионската лига.

Домакините поведоха в 16-ата минута с гол на Себастиан Дриуси. В 45-ата капитанът на " жълто-черните " Марко Ройс разтресе гредата. Те въпреки всичко съумяха да изравнят в 68-ата, когато след осъществяване на корнер Лукас Пишчек добута топката в противниковата мрежа. В 78-ата някогашният състезател на питерци Аксел Витсел ги наказа с отдалечен шут по земя и донесе цялостния поврат в мача.

Двубоят ще бъде запомнен с върха, който сложи Юсуфа Мукоко. Детето знамение на Борусия се появи на терена в 58-ата минута и по този начин се трансформира в най-младия състезател в историята на Шампионската лига със своите 16 години и 18 дни. Миналия месец той стана и най-младият футболист, взел участие в мач от Бундеслигата.

1 – Aged 16 years and 18 days ’s Yousouffa becomes the youngest player to ever appear in the – Moukoko beats Celestine Babayaro’s old record by 67 days. Prospect.
— OptaFranz (@OptaFranz)
С днешната победа Дортмунд приключи преди всичко в групата с 13 извоювани точки, а Зенит остана финален със единствено 1 пункт в своя актив. Така германците ще играят на 1/8-финал в шампионата, а руснаците го напущат.
Шампионска Лига 6 кръг, вторник 8 декември  Зенит 1:2краен резулат  Борусия Дортмунд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР