Отборът на Борусия Дортмунд постигна инфарктна победа с 2:1 над

...
Отборът на Борусия Дортмунд постигна инфарктна победа с 2:1 над
Коментари Харесай

Триминутна лудост: Дортмунд взе дербито на Борусиите

Отборът на Борусия Дортмунд реализира инфарктна победа с 2:1 над състава на Борусия Мьонхенгладбах в огромното дерби на втория кръг на Купата на Германия. И двата гола за "жълто-черните " бяха дело на Юлиан Бранд единствено в границите на 3 игрови минути. За гостите прецизен беше Маркус Тюрам.

Двубоят несъмнено стартира по-добре за домакините от Дортмунд, които в границите на първите 30 минути имаха 3 хубави положения за гол. И в трите случая обаче с пропуски се отличиха Джейдън Санчо, Юлиан Бранд и Торган Азар. И тримата обаче не откриха очертанията на вратата на гостите.

В края на първото полувреме късмет се откри и пред Гладбах. В 38-та минута нападателят Маркус Тюрам откри пространство в наказателното поле и насочи компактен шут, който обаче беше избавен с опитност от стража на Дортмунд Марвин Хитц.

В началото на второто полувреме възможностите пред двата тима доста понижиха, като едиборствата на терена доминираха. В този миг своя удар нанесоха гостите. В 71-та минута Оскар Вендт пласира брилиятно центриране на главата на Тюрам, който този път беше безмилостен, с цел да хвърли гостуващата агитка в същински делириум.

Радостта на гостите обаче се оказа, че няма да трае по никакъв начин дълго. Само в границите на 3 минути Дортмунд реализира цялостен поврат. В 77-та минута, след многоходова офанзива, Лукаш Писчек откри Юлиан Брандт на границата на наказателното поле, който с лек рикошет в неприятелски крайник съумя да преодолее вратаря Ян Зомер за 1:1.

Няма и три минути по-късно обратът беше приключен. Торган Азар навлезе с дрибъл в наказателното поле и с финно центриране откри идващия от втора позиция Брандт, който насочи добре топката в долния ъгъл на Зомер и оформи крайното 2:1 за "жълто-черните ", с което класира своя отбор и за идната фаза на шампионата за Купата на Германия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР