Отборът на Борусия Дортмунд победи с 1:0 Вердер Бремен в

...
Отборът на Борусия Дортмунд победи с 1:0 Вердер Бремен в
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд се справи с Ведер Бремен у дома и оглави Бундеслигата

Отборът на Борусия Дортмунд победи с 1:0 Вердер Бремен в мач от 8-ия кръг на Бундеслигата. Така " жълто-черните " излзат на върха в немското първенсто с 20 точки, само че и мач повече.

Домакините започнаха добре срещата, само че без чисти голови положения. В 26-ата минута пък имаха съществени искания, откакто техен състезател бе съборен в наказателното на " бременските музиканти ". Съдията остави играта да продължи.

Шест минути по-късно Марко Ройс получи акуратен пас в пеналтерията и стреля, само че ударът му мина настрана от десния непряк дирек. В 40-ата минута Михаел Цетерер блесна с добра интервенция, с цел да откаже Дониел Мален, който стреля в горния ляв ъгъл, само че не съумя да преодолее стража на Вердер Бремен.

В 53-ата минута шут на Никлас Фюлкруг бе блокиран. Минута по-късно Дониел Мален бе покрай гол, откакто стреля от придвижване в наказателното поле. Топката обаче мина на сантиметри от задачата.

Домакините стигнаха до попадението в 67-ата минута, когато Юлиан Бранд бе изведен от Емре Джан. Той резервира самообладание и преодоля стража на гостите за 1:0. 

В идващите минути Вердер Бремен се опита да отговори, като най-близо до гола бе в 82-ата минута.Джъстин Гидеон получи пас и стреля от вътрешността на пеналтерията. Ударът му бе ориентиран към долния десен ъгъл, само че Грегор Кобел се намеси чудесно и избави.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР