Отборът на Бохум постигна първата си победа за сезона в

...
Отборът на Бохум постигна първата си победа за сезона в
Коментари Харесай

Шаби Алонсо дебютира с голяма победа начело на Байер Леверкузен

Отборът на Бохум реализира първата си победа за сезона в Бундеслигата, откакто реализира безапелационен домашен триумф с 3:0 над носителя на трофея в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт в среща от деветия кръг.

До 70-ата минута изгледи за сходен процес на мача нямаше, като гостите от Франкфурт даже изглеждаха като по-вероятния победител. Всичко обаче се прекатурна за Айнтрахт в 71-вата минута, когато Бохум осъществя посредством Филип Хофман.

Айнтрахт се хвърли да изравнява, само че в самия завършек на срещата Бохум нанесе нови два удара на противника си. В 87-мата минута Еван Ндика си вкара автогол след центриране на Филип Форстър, а в добавеното време тъкмо Форстър оформи крайното 3:0.

Въпреки успеха Бохум остава на последното 18-о място в класирането с 4 точки, до момента в който Айнтрахт е седми с 14.

От зоната на изпадащите съумя да се измъкне отборът на Байер Леверкузен, който разгроми с 4:0 гостуващия Шалке 04. Мачът бе и дебют за новия ментор на домакините Чаби Алонсо, като Байер сподели доста прелестен футбол.

Жереми Фримпонг вкара два гола за " аспирините " от двете страни на полувремето, като с тях резултатът стана 3:0. Преди това Муса Диаби бе дал задатък на Байер със зрелищен гол от далечна отдалеченост в 38-мата минута. Гола за 4:0 вкара Паулиньо в последните секунди.

С успеха Байер Леверкузен събра 8 точки и води с две места и две точки пред Шалке, който е на 16-о място.

В другите два мача от Бундеслигата този следобяд Аугсбург направи 1:1 при семейството си на Волфсбург, а същият резултат бе закрепен и в мача сред Майнц и Република България Лайпциг.

От 19:30 часа през днешния ден е огромното дерби на немския футбол сред Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР