Отборът на Бетис постигна минимална победа с 1:0 в гостуването

...
Отборът на Бетис постигна минимална победа с 1:0 в гостуването
Коментари Харесай

Дузпа върна Бетис на победния път

Отборът на Бетис реализира минимална победа с 1:0 в гостуването си на застрашения от изпадане Хетафе в среща от 19-ия кръг на Ла Лига и запази възможностите си за присъединяване в европейските клубни шампионати през идващия сезон. Единственото попадение означи Борха Иглесиас (86`) от дузпа.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Бетис стартира със самочувствие и още преди да бе минал и четвърт час от началото на дуела пропусна на няколко пъти да открие резултата посредством Иглесиас. След това Хетафе се отърси от ранния напън и на собствен ред погледна към противниковата врата можеше да се разпише посредством Джене. До края на полувремето домакините даже имаха лек превес в цялостния надзор над протичащото се на терена, само че играчите на Кике Санчес Флорес по този начин и не демонстрираха нужните причини, с цел да отбележат гол и двата тима се отдръпнаха на почивката при нулево тъждество.

През второто полувреме Бетис върна надмощието си от началото на мача и окупира полувината на Хетафе. До действителни рискови голови обстановки пред вратата на Давид Сория не се стигна и в един миг по всичко изглеждаше, че домакините ще завоюват значима точка в борбата за оцеляване. Само 6 минути преди края на постоянното време обаче шансът се усмихна на гостите и ги възнагради за упоритото им търсене на попадение.

В 84-ата минута Домингош Суарес от Хетафе игра с ръка в личното си наказателно поле и съдията - Гийермо Куадра Фернандес, спря играта, с цел да преразгледа обстановката посредством системата VAR. Реферът удостовери подозренията си и уточни бялата точка. Зад топката застана най-активния за Бетис през мача - Борха Иглесиас, който беше безсърдечен и вкара единствения гол в мача.

С триумфа Бетис се върна на победния път откакто преди седмица загуби против Еспаньол, до момента в който провалянето беше четвърто поредно за Хетафе.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР