Отборът на Берое Стара Загора записа втори пореден успех във

...
Отборът на Берое Стара Загора записа втори пореден успех във
Коментари Харесай

Берое успя да пречупи Пирин в интригуващ мач в мъжкия волейболен елит

Отборът на Берое Стара Загора записа втори следващ триумф във волейболното състезание при мъжете.

След като се постановиха при гостуването си над Добруджа 07 с 3:2, в този момент беройци надиграха като домакини Пирин Разлог с 3:1 (17:25, 33:31, 25:20, 26:24) в мач от седмия кръг на шампионата, който се игра в зала " Иван Вазов “.

С това отборът, воден от Мирослав Живков, записа трета победа, като с три загуби и 8 точки заема осма позиция във краткотрайното класиране.

След провалянето отборът от Разлог е със същия актив - три триумфа, три загуби и 9 точки, само че с по-добро геймово съответствие резервира седмото място в таблицата.

Двубоят бе равносилен и оспорван, като се получи същинско дерби. На собствен терен и пред своя аудитория волейболистите на Берое демонстрираха воля и темперамент, като се пребориха с коравия противник. Успяха да покажат по-добра психическа резистентност във значимите моменти на втория и четвъртия гейм, което бе ключа към успеха. Сервисът им работеше добре и бе другия фактор по пътя към триумфа ( 8 директни точки от този елемент).

От своя страна гостите от Разлог потеглиха добре, взеха първия гейм безапелационно, само че по-късно не съумяха да запазят темпото.

Много значим бе втория гейм, в който, след загубата в първата част, домакините съумяха да се съберат и да покажат на какво са способни вкъщи. Спечелването му даде нужната убеденост и в третата част беройци стартираха стремително с 8:3. Продължиха да диктуват играта доникъде, където Пирин съумя да навакса и да изравни при 15:15. Старозагорци обаче не разрешиха повече опозиция и още веднъж се откъснаха с две точки. Това бе повратен миг, домакините продължиха стремително и завоюваха гейма с разлика.

В четвъртата част разложани още веднъж се надигнаха, като се пробваха да вкарат мача в тайбрек. След равноценност, Берое поведе с 24:22, само че Пирин изригна до равенството 24:24. В сублимния миг домакините устояха на напрежението, а две следващи сполучливи офанзиви на Трифон Лапков донесоха крайния триумф с 3:1.

Реализатор за успеха на Берое бе Спас Байрев с 25 точки ( 3 блока). Трифон Лапков приключи с 20 точки ( 1 ас).

За Пирин най-резултатен бе Мариян Наков с 18 точки (2 аса).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР