Отборът на Берое Стара Загора спечели с 2:0 домакинството си

...
Отборът на Берое Стара Загора спечели с 2:0 домакинството си
Коментари Харесай

Берое се върна към победите в Първа лига след домакински успех над Септември

Отборът на Берое Стара Загора завоюва с 2:0 семейството си на Септември в среща от първия плейофен кръг на Първа лига.

„ Зелените “ излязоха напред в резултата след попадение на Тонислав Йорданов от дузпа в 28-ата минута. Резултатът се резервира до почивката и двата отбора се отдръпнаха с гол преднина за Берое. През втората част играта бе доста по-динамична и двата тима сътвориха по няколко положения за отбелязване на гол. Съставът на Николай Киров обаче още веднъж бе по-точен и удвои своята преднина с гол на Уерди Мара. Резултатът се резервира до края и Берое завоюва скъпи три точки в битката за оцеляване в елита.

Двубоят стартира равностойно, а първият удар пристигна в десетата минута, когато Ламбулич овладя на границата и стреля, само че топката рикошира и не затрудни вратаря Шейтанов.

Гостите дадоха отговор с добра офанзива две минути по-късно, която бе приключена от Александров, само че топката мина около вратата.

След две следващи статични положения гостите стигнаха до удар от наказателното поле посредством Георгиев, само че топката мина на метър от гредата.

Берое получи право да извърши дузпа в 26-ата минута, откакто Серкан центрира, а Ромарио игра с глава. Топката обаче срещна ръката на противник и реферът уточни бялата точка. Зад топката застана Тонислав Йорданов, който прати топката в мрежата със мощен удар в средата – 1:0

Две минути по-късно Ромарио получи в наказателното поле, финтира защитник и стреля, само че различен бранител съумя да блокира и не затрудни стража на гостите.

В 43-ата минута Пешов получи на фланга и откри Стоянов в наказателното поле, който стреля в придвижване, само че над вратата.

Това бе всичко през първата част и двата отбора се отдръпнаха на отмора с гол преднина за Берое.

Пет минути след възобновяване на играта топката бе центрирана в пеналта на „ зелените “, където Петков стреля с глава, само че около вратата.

Тонислав Йорданов получи дълъг пас в 51-ата минута, напредна и опитва да прати елегантно топката в мрежата, само че Шейтанов улови.

Ромарио Мойс бе изведен чудесно в 54-ата минута, напредна, навлезе в наказателното поле и финтира защитник, само че се засуети с удара и след това той бе блокиран в корнер.

Три минути по-късно Стояновски получи в наказателното поле и стреля мощно от дребен ъгъл, само че Караджов мазета в корнер.

Резултатът бе подсилен в 62-ата минута, когато преди малко влезлия на терена Уерди Мара се разписа. Симеон Мечев изведе отлично Васил Василев, който надбяга защитник на гостите и даде отлична топка за албанеца, който я прати в мрежата за 2:0.

Последваха накъсани игрови минути поради нарушавания и промени в двата отбора.

Гостите от Софиястигнаха до удар от отдалеченост в 79-ата минута, само че Караджов избави.

До края нямаше съществени обстановки за гол, а на два пъти се стигна до разбърквания в наказателните полета. Удар обаче не бе насочен.

Така Берое завоюва срещата с 2:0.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР