Отборът на Берое (Стара Загора) победи Академик (Пловдив) като гост

...
Отборът на Берое (Стара Загора) победи Академик (Пловдив) като гост
Коментари Харесай

Берое не остави шансове на Академик

Отборът на Берое (Стара Загора) победи Академик (Пловдив) като посетител в първия мач от третия кръг на шампионата на България по баскетбол за дами. В зала „ Олимпиада “ в Пловдив възпитаничките на Татяна Гатева надвиха изрично с 95:56 (24:11, 35:17, 14:20, 22:8).

Тимът от Стара Загора бе доста по-добрият на паркета през целия дуел и справедливо стигна до толкоз експресивен триумф.

Берое взе стабилен задатък от 59:28 до почивката и въпреки да отстъпи в третата четвърт с 14:20, първенецът от предходната година бе повече от безапелационен в последната част, в която позволи единствено 8 точки в своя панер и по този начин затвори срещата при резултат 95:56.

Най-резултатна за успеха на Берое стана Гергана Маданкова с 25 точки, а Мартина Георгиева се регистрира с 15 точки и 12 битки.

За домакините от Академик най-полезна бе Мила Кръстева с 14 точки и 16 битки, а по 12 точки прибавиха Златка Кьосева и Валентина Горанова.

С триумфа Берое резервира съвършения си баланс и към този момент има три победи от три срещи от началото на сезона, откакто в първите два кръга съставът, воден от Татяна Гатева, надигра поредно Локомотив (София) и Монтана 2003.

Академик пък записва трето следващо проваляне и остава без победа след първите три кръга в шампионата.

В идващия кръг Берое посреща Рилски състезател на 29 октомври, до момента в който в същия ден пловдивският отбор гостува на Шампион 2006 – Семеен кодекс в столичната зала „ Триадица “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР