Отборът на Берое спечели за втори път в историята си

...
Отборът на Берое спечели за втори път в историята си
Коментари Харесай

Берое спечели за втори път Адриатическата лига по баскетбол за жени

Отборът на Берое завоюва за повторно в историята си Адриатическата лига по баскетбол за дами. На финала на шампионата, който се игра в Стара Загора и бе повтаряне на този от 2019 година, българският отбор се наложи над защитаващия трофея си отбор на Будучност (Черна гора) с 66:56 (21:13, 10:16, 22:21, 13:6).

За баскетболистките на старши треньора Таня Гатева това е второ отличие през сезона. През предходната седмица Берое победи и в шампионата за купата на България. Срещу Будучност старозагорки започнаха с доста висока централизация и малко преди края на първата четвърт водеха с 21:10. Постепенно обаче Будучност откри ритъма в играта си и до почивката, която пристигна при 31:29, преднината на българския тим се стопи до единствено 2 точки. Черногорките започнаха по-добре второто полувреме и след тройка на Анджелика Митрасиновик поведоха в резултата за първи път с 34:31. Това обаче не тормози баскетболистките на Берое и до края на третата част играта се водеше панер за панер. Преди заключителните 10 минути българският отбор водеше с 3 точки при 53:50.

Последната четвърт на мача стартира по допустимо най-хубавия метод за Берое - със серия от 11:2 точки, която докара резултат до 64:52 единствено 5 минути преди края на постоянното време. Това обезвери гостуващия отбор и до края Будучност по този начин и не съумя да се върне в мача. Цели пет баскетболистки на Беро приключиха мача с двуцифрен актив. Най-резултатна с 15 точки бе капитанката Виолина Кочева. Анджела Делич добави 14, а Жаклин Златанова, Матеа Тавич и Сара Буут завършиха с по 11 точки. Буут записва и "дабъл-дабъл ", като овладя 13 битки. За Будучност Патриция Бура бе най-полезна с 15 точки и 13 битки, а Николина Бабич, Мина Джорджевич и Драна Живкович останаха с по 8 точки. За България това е трети успех в Адриатическата лига. През 2007 година шампионатът бе извоюван от ЦСКА, а през 2019 година победител още веднъж бе Берое.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР