Отборът на Берое приема Славия в мач от 26-ия кръг

...
Отборът на Берое приема Славия в мач от 26-ия кръг
Коментари Харесай

Славия ще спира негативната си серия срещу Берое

Отборът на Берое приема Славия в мач от 26-ия кръг на efbet Лига. Срещата е единствена от програмата на родния шампионат в събота и започва в 14:00 часа. Двубоя може да наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ща проследим всичко най-интересно от мача минута по минута.

Възпитаниците на Николай Киров влизат в срещата в приповдигнато въодушевление, откакто най-сетне реализираха триумф след подновяването на сезона в шампионата, печелейки визитата си на Спартак Варна с гръмкото 4:0. „ Зелените “ ще разчитат на следващ мощен мач на Тонислав Йорданов, който наниза хеттрик за успеха на отбора в морската столица предишния уикенд. Берое обаче няма победа вкъщи от началото на пролетния дял, като загуби и трите си семейства от ЦСКА, Септември и ЦСКА 1948, а за последно тимът ликува пред лична аудитория на 5 ноември предходната година, когато се наложи над Арда с 2:0. Тимът е 12-и с 24 точки, на три от десетия Ботев Пд.

Съперникът на старозагорци – Славия, е в отрицателна поредност от резултати в последния месец. След домакинския триумф над Арда на 12 март, „ белите “ отстъпиха на два пъти от Локомотив София – първо за състезание, а по-късно и в 1/4-финалите за Купата на България, а по-късно позволиха и домакинско проваляне от ЦСКА с 0:2 в последния кръг. Лошите изяви на столичани все още им отрежда седмо място с актив от 38 точки, на четири от шестия Черно море, като триумфът в Стара Загора е наложителен за Златомир Загорчич и компания, в случай че желаят да се борят за място в първата шестица.

До този миг двата отбора са изиграли 115 мача между тях в най-високото равнище на българския футбол. В тях Берое има 41 победи и 49 загуби, а равенствата са 25. Головата разлика е 191:144 в интерес на „ белите “. Срещите в Стара Загора са 57, а от тях 28 са извоювани от Берое, 15 от Славия и 14 мача са приключили без победител.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР