Отборът на Берое победи Етър в последния двубой от 22-ия

...
Отборът на Берое победи Етър в последния двубой от 22-ия
Коментари Харесай

Берое с минимален успех срещу Етър, гостите играха над 50 минути с човек по-малко

Отборът на Берое победи Етър в последния дуел от 22-ия кръг в Първа лига. Старозагорци се постановиха с 1:0, след попадение на Мартин Камбуров. Нападателят на домакините се разписа през първото полувреме на мача.

Двата отбора " рестартираха " присъединяване си в шампионата по напълно друг метод, което направи борбата им Стара Загора повече от забавна.

Днес териториалното превъзходство на Берое бе определящо, само че то стана допустимо главно след изгонването на Василев, от състава на противника.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:
 Берое - Етър 1:0, гол на Камбуров, червен картон за гостите! онлайн
Берое - Етър 1:0, гол на Камбуров, червен картон за гостите!

В последните си пет турнирни срещи футболистите на Александър Томаш записаха две победи и три загуби

Първото полувреме мина под знака на превъзходството за домакините. Те постановиха движение на игра, с което противникът им одобри да се преценява.

Срещата бе " чиста ", като първоначално нарушаванията отсъстваха, за сметка на приятния за наблюдение футбол.

Постепенно обаче играта се изнерви, като фауловете зачестиха.
 Снимка 379684
Източник:

В средата на първата част първо старозагорци, а след тях и великотърновските им съперници, претендираха, че в тяхна изгода е трябвало да бъде отсъдена дузпа.

Първо Камбуров падна в наказателното поле на Етър, а по-късно Батрович направи това в пеналта на Берое. В обстановката за домакините фаул против нападателя по-скоро нямаше. Батрович обаче фактически бе фаулиран от Баранов, което остави известни подозрения към обстановката.
 Снимка 379683
Източник:

В 36-ата минута резултатът беше открит, като Камбуров се разписа на празна врата, след дълготрайно безредие в полето на противника.

Между 39-ата и 41-ата минути Венцислав Василев получи два бързи жълти картона и бе заставен да напусне играта. Във втория случай фаул на някогашния футболист на ЦСКА обаче по-скоро нямаше, което изнерви целия щаб на Етър.

В последните мигове от полувремето Камбуров напредна, вратарят на противника сгреши и не съумя да се намеси добре, оставяйки голаджията пред опразнената от него врата. Изстрелът на Камбуров обаче не беше прецизен, като с него бе комплициран и завършек на първото полувреме.

През второто полувреме Етър напълно се затвори в личната си половина, което значително бе подбудено от оставането на състава с човек по-малко на терена.

Изгонването на Василев повлия върху целия дуел, като акции през вторите 45 минути съвсем нямаше.

Едно беше изключението. В началото на втората част Охене центрира меко към Еуженио, който с технично отиграване от въздуха прати топката в десния непряк дирек на вратата на противника.
 Снимка 379685
Източник:

Това обаче бе и единственото състояние за гол до края на срещата.

Домакините заемат пета позиция с 39 точки. В последните си шест турнирни срещи футболистите на Александър Томаш записаха три победи и три загуби. Днес те не можеха да разчитат на санкции Ерол Алкан. Контузен към момента пък е Владимир Гаджев.
 Красимир Балъков: Етър няма какво да губи против Берое
Красимир Балъков: Етър няма какво да губи против Берое

" Ако стигнем до шестото място, няма да има по-голяма премия за футболистите "

Етър продължава да води люта борба за Топ 6, като сега се намира на седмата позиция с 33 пункта.

Възпитаниците на Красимир Балъков към този момент изравниха върха си от миналия шампионат, когато за 36 кръга реализираха 10 победи. Сегашното достижение пък е сътворено след единствено 21 мача.

" Виолетовите " не са побеждавали Берое от 1994 година. Оттогава насам те са инкасирали две равенства и четири проваляне от заралии.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР