Отборът на Бенфика спечели с 2:1 при домакинството на Олимпик

...
Отборът на Бенфика спечели с 2:1 при домакинството на Олимпик
Коментари Харесай

Бенфика завърза интригата в група G

Отборът на Бенфика завоюва с 2:1 при семейството на Олимпик Лион в дуел от група G на Шампионската лига. Точни за португалския отбор бяха Рафа Силва и Пици, до момента в който за Лион попадението беше дело на Мемфис Депай.

Двубоят стартира по-най-добрият метод за домакините. След многоходова композиция на границата на наказателното поле топката с малко шанс стигна до Рафа Силва, който я заби под плонжа на Антони Лопес, с цел да направи резултата 1:1.

Двамата тима продължиха да си разменят офанзиви. Шансове към 30-та минута се откриха пред Харис Сеферович за Бенфика и Максуел Корне за гостите от Франция, само че резултата остана неизменен до края на частта.

В 70-та минута възпитаниците на Руди Гарсия въпреки всичко откриха път назад в срещата. След композиция по десния фланг Луи Дюбоа пласира фантастично центриране към останалия непокрит на задната греда Мефис Депай, който не остави шансове на стража на Бенфика и изравни резултата за 1:1.

Точно, когато изглеждаше, че дуелът ще приключи при паритет въпреки всичко домакините откраднаха трите точки. В 85-та минута Антони Лопес позволи комична неточност, хвърляйки топката право в краката на нападателя на португалския гранд Пици, който без да се колебае стреля с първото си допиране и направи резултата 2:1 на опразнената врата.

По този метод Лион остава с 4 точки след изиграване на първите 3 срещи, което им отрежда 3-то място. Бенфика, от своя страна, са последни, с 3 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР